Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Η Daligas ο τρίτος προμηθευτής ενέργειας που καταρρέει αυτή την εβδομάδα

Ην. Βασίλειο: Η Daligas ο τρίτος προμηθευτής ενέργειας που καταρρέει αυτή την εβδομάδα

Δώδεκα προμηθευτές κατέρρευσαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου

 

Η Βρετανική εταιρεία προμήθειας ενέργειας Daligas σταμάτησε τις συναλλαγές της την Πέμπτη, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή Ofgem, και έγινε ο τρίτος πάροχος που κατέρρευσε αυτήν την εβδομάδα και ένας από τους δώδεκα από τον Σεπτέμβριο καθώς αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις τιμές ρεκόρ χονδρικής ενέργειας

Πολλές βρετανικές εταιρείες ενέργειας, που προμήθευαν φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις, αγωνίζονται να επιβιώσουν με την αύξηση του κόστους ενέργειας χονδρικής λόγω των ορίων τιμών της ρυθμιστικής αρχής, γεγονός που περιορίζει το πόσο από την αύξηση των τιμών μπορούν να μετακυλήσουν.

Η Daligas έχει περίπου 9.000 οικιακούς και μη οικιακούς πελάτες φυσικού αερίου, ανέφερε η Ofgem. Θα βρεθεί νέος προμηθευτής για τους πελάτες και κάθε πίστωση που έχει ένας πελάτης θα προστατεύεται. Δύο άλλοι προμηθευτές, οι Pure Planet και Colorado Energy, σταμάτησαν τις συναλλαγές τους την Τετάρτη και 12 προμηθευτές κατέρρευσαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια πελάτες έπρεπε να μεταφερθούν σε νέους προμηθευτές.

Το εγχώριο ανώτατο όριο τιμών της Βρετανίας αυξήθηκε 12% -13% από την 1η Οκτωβρίου, αλλά οι τιμές χονδρικής έχουν αυξηθεί πολύ υψηλότερα από τότε που ορίστηκε αυτό το ανώτατο όριο τον Αύγουστο.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διαφορά μεταξύ των τιμών χονδρικής ενέργειας και των τιμών που μπορούν να χρεώσουν οι προμηθευτές είναι περίπου 400 λίρες (545 δολάρια) ανά πελάτη ετησίως. Ο υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας Kwasi Kwarteng δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περισσότερες εταιρείες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, αλλά απέκλεισε την παροχή υποστήριξης σε προβληματικές ενεργειακές εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης