Ενέργεια

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης - Τα δεδομένα για το επίδομα

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης - Τα δεδομένα για το επίδομα
Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος θα αφορά περισσότερους δικαιούχους
Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 15/10 για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να υπολογίζεται στα 1,14 ευρώ το λίτρο όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κινούνταν στα επίπεδα των 0,80 ευρώ.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου, η τιμή διάθεσης ήταν γύρω στο 1 ευρώ το λίτρο.
 

Παρά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, η πολύ αυξημένη τιμή του πετρελαίου έχει ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των καταναλωτών να είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.
Οι τιμές αυτές – στα 1,14 ευρώ το λίτρο - αφορούν παραδόσεις πάνω από 1.000 λίτρα στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σε περιοχές όπου το κόστος μεταφοράς είναι αυξημένο (πχ νησιά) και για μικρότερες ποσότητες η τιμή είναι έως και 10 λεπτά ανά λίτρο υψηλότερη.

Επίδομα θέρμανσης – Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι

Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος θα αφορά περισσότερους δικαιούχους.
Η πλατφόρμα για τη υποβολή αιτήσεων για την χορήγησή του αναμένεται να ανοίξει εντός του Νοεμβρίου.
Εκτιμάται πως θα το λάβουν πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.
Θα κυμαίνεται από 100 ευρώ το ελάχιστο έως 750 ευρώ το ανώτερο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης