Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ισπανία θα ζητήσει 1,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το σχέδιο ηλεκτροκίνησης

Η Ισπανία θα ζητήσει 1,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει 4,3 δισ. ευρώ για να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών

Η Ισπανία θα ζητήσει χρηματοδότηση 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση του σχεδίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού του 2022 που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.
«Ανάλογα με την απόδοση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, μπορεί να μας συμφέρει να ζητούσε περισσότερα δάνεια», δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού Maria Jesus Montero σε συνέντευξη Τύπου.
Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση είχε δείξει ενδιαφέρον μόνο για να ζητήσει επιχορηγήσεις από το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο η Ισπανία είναι ένας από τους κύριους δικαιούχους.

Κεφάλαια

Η Ισπανία δικαιούται περίπου 140 δισεκατομμύρια ευρώ, μισά επιχορηγήσεις και μισά δάνεια, έως το 2026 για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομίας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του COVID-19.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει 4,3 δισ. ευρώ για να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να συνεισφέρει επιπλέον 19,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην πρωτοβουλία έως το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Η Iberdrola και η Volkswagen's Group έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από τα ταμεία. Η συμμετοχή τους θα κάλυπτε όλα τα στοιχεία της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων από την εξόρυξη την παραγωγή μπαταριών έως την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος στο εργοστάσιο της Seat's Martorell έξω από τη Βαρκελώνη. Η Ισπανία αναμένει να λάβει 19 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις της ΕΕ φέτος.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης