Διεθνή

Μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα
Η Βρετανία έσπευσε να ανοίξει νωρίτερα την οικονομία της από άλλες χώρες

Το νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία έχει ρίξει τη χώρα πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με τον πρώην κορυφαίο αξιωματούχο της αμερικανικής αρχής τροφίμων και φαρμάκων (FDA) να ζητεί επείγουσα έρευνα για την παραλλαγή γνωστή ως Δέλτα+.

Η Βρετανία έσπευσε να ανοίξει νωρίτερα την οικονομία της από άλλες χώρες, αίροντας εντελώς τους περιορισμούς ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά τις τελευταίες ημέρες καταγράφει τους υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων από τα μέσα Ιουλίου. Οι θάνατοι σε εβδομαδιαίο επίπεδο επιμένουν να είναι άνω των 800 εδώ και ενάμιση μήνα, που είναι το υψηλότερο μεταξύ των μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

Η Βρετανία επίσης έχει καθυστερήσει στη χορήγηση εμβολίων στους εφήβους, εν μέσω ανησυχιών ότι ορισμένες παρενέργειες έχουν υπονομεύσει το κέρδος από τα εμβόλια, με δεδομένο ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά. Η καθυστέρηση αυτή σημαίνει ότι δεν προσφέρθηκαν εμβόλια στα μεγαλύτερα παιδιά ωσότου άρχισε η σχολική χρονιά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης