Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

WWF: «Έχουμε ανάγκη από τολμηρή ηγεσία»

WWF: «Έχουμε ανάγκη από τολμηρή ηγεσία»
Ο Γενικός Διευθυντής της WWF Δημήτρης Καραβέλλας συζητά με τον επιχειρηματικό συντάκτη της Καθημερινής και του Money Review Ηλία Μπέλλο στο 1st Athens ESG & Climate Crisis

 

«Έχει φτάσει η στιγμή που έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη από τολμηρή ηγεσία θέλοντας να κινηθούμε προς τη μετάβαση στο πράσινο μέλλον, ηγέτες που έχουν το όραμα και τη διάθεση να προχωρήσουν με δράσεις οι οποίες θα είναι επωφελείς για την κοινωνία μας», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της WWF στην Ελλάδα Δημήτρης Καραβέλλας, αναφερόμενος στα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πράσινη μετάβαση. «Να πορευτούμε με βάση την επιστήμη. Ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Αν δεν προχωρήσουμε με βάση την επιστήμη, και όχι με το πολιτικό κόστος, δεν θα επιτύχουμε τίποτα», σημείωσε ο κ. Καραβέλλας, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντικό να είναι παρούσα η κοινωνία στη μετάβαση αυτή, χωρίς αποκλεισμούς.
Έχει σημασία να δούμε την κλιματική κρίση σε συνάρτηση με την κρίση βιοποικιλότητας, τόνισε ο επικεφαλής της WWF, και κατέληξε ότι πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Το κόστος το πληρώσαμε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και τώρα με τις πλημμύρες, η κλιματική κρίση δημιουργεί τις συνθήκες για πιο έντονα τέτοια φαινόμενα, παρατήρησε ο κ. Καραβέλλας, μιλώντας για αδράνεια την οποία θα πληρώσουμε σε τομείς όπως η γεωργία και ο τουρισμός. Το πώς θα εξελιχθεί αυτό το κόστος εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουμε στο μέλλον, σημείωσε, μιλώντας τόσο για πολιτικό όσο και επιχειρηματικό κόστος που απορρέει από την αδράνεια μπροστά στην κλιματική αλλαγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης