«Ζαλίζει» το ποσό των επενδύσεων της RWE στις ΑΠΕ του Ηνωμένου Βασιλείου ως το 2030

«Ζαλίζει» το ποσό των επενδύσεων της RWE στις ΑΠΕ του Ηνωμένου Βασιλείου ως το 2030
Μεγάλο μέρος της τρέχουσας επένδυσης της RWE επικεντρώνεται στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

H RWE αναμένεται να επενδύσει περίπου 1,5 δις. λίρες στις πράσινες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030. Σε αυτό το ποσό μάλιστα συμπεριλαμβάνονται οι δεσμευμένες επενδύσεις της σε έργα που είναι ήδη υπό κατασκευή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Markus Krebber, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Global Investment Summit στο Λονδίνο δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «μία από τις βασικές αγορές της εταιρείας».

Η προσοχή της RWE

Μεγάλο μέρος της τρέχουσας επένδυσης της RWE επικεντρώνεται στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, όπου, με συνεργάτες, η εταιρεία επενδύει περίπου 5 δισ. Λίρες σε δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Triton Knoll και τη Sofia. Και τα δύο έργα αναμένεται να διοχετεύσουν το 50% και το 60% των συνολικών επενδύσεών τους αντίστοιχα σε προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά την επόμενη δεκαετία, η RWE δήλωσε ότι επιδιώκει επίσης να «επιταχύνει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο». Αναπτύσσει τέσσερα νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια συνδυασμένη δυναμική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 2,6 GW, με το κατ 'αναλογία μερίδιο της RWE στα 1,3 GW.

Η διευρυμένη παρουσία του Ομίλου

Η RWE είναι ο προτιμώμενος πλειοδότης για δύο νέες παρακείμενες υπεράκτιες τοποθεσίες στην Dogger Bank, με πιθανή εγκατεστημένη ισχύ 3GW. Η RWE αναπτύσσει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο νέων χερσαίων αιολικών, ενώ στα πλωτά αιολικά έχει μεγάλες φιλοδοξίες στη Σκωτία και στην Κελτική Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της νοτιοδυτικής Ουαλίας. Η RWE δήλωσε ότι επενδύει περισσότερο από το 90% του κεφαλαίου της σε βιώσιμες τεχνολογίες, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπαταρίες.

Από την πλευρά του, ο Krebber τόνισε ότι:« Η RWE διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη στην παροχή καθαρής ενέργειας και έχει πάνω από 2.600 αφοσιωμένους ανθρώπους που εργάζονται στις ομάδες μας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πλήρως αφοσιωμένοι στους στόχους της εταιρείας για βιωσιμότητα και μηδενική καθαρότητα έως το 2040.

Μέσα από την εμπειρία μας να επενδύουμε σε πρωτοποριακά projects σε όλο τον κόσμο, έχουμε την εμπειρία και την ευελιξία να εξασφαλίσουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης