Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Ο ΟΠΕΚ+ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση στο φυσικό αέριο

Σαουδική Αραβία: Ο ΟΠΕΚ+ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση στο φυσικό αέριο

 "Βλέπουμε τον ρόλο μας ως εξαιρετικά περιορισμένο", ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ

 

Ακόμα και αν υπήρχαν στην αγορά επιπλέον ποσότητες πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+, αυτό δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές του φυσικού αερίου μετά το πρόσφατο ράλι, σήλωσε αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με το Bloomberg.

"Βλέπουμε τον ρόλο μας ως εξαιρετικά περιορισμένο", ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ την Τετάρτη. "Το θέμα δεν είναι η διαθεσιμότητα του πετρελαίου. Ακόμα και να προσφέραμε τόνους και τόνους πετρελαίου, ποιος θα το καταναλώσει; Ποιος έχει ανάγκη από πετρέλαιο; Και πράγματι έχουν ανάγκη για πετρέλαιο ή για παράδειγμα, για φυσικό αέριο;" πρόσθεσε και εκτίμησε ότι η ζήτηση του πετρελαίου ενδεχομένως να αυξηθεί κατά 500.000 με 600,000 βαρέλια .
Οι τιμές του φυσικού αερίου και του άνθρακα έχουν σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω ελλείψεων σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται καθώς κάποιοι παραγωγοί έχουν στραφεί στο πετρέλαιο τις τελευταίες εβδομάδες, αν και εκεί η μεταβλητότητα είναι μικρότερη λόγω και της δέσμευσης του OPEC+ να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις στην παραγωγή του.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν την συνδυασμένη παραγωγή τους κατά 400.000 βαρέλια τον κάθε μήνα, αν και κάποιοι μεγάλοι καταναλωτές, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, έχουν καλέσει τους παραγωγούς να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν την άνοδο των τιμών. Οι τιμές έχουν καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι 65% φέτος, ξεπερνώντας τα 80 δολ. το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης