Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 83 δολ. το αργό, στα 85 δολ. το Brent

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 83 δολ. το αργό, στα 85 δολ. το Brent

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 431.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου στα 426,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών

 

Τα αποθέματα αργού και καυσίμων των ΗΠΑ συρρικνώθηκαν περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι προμήθειες βενζίνης έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και τα αποθέματα στον μεγαλύτερο εμπορικό κόμβο αποθήκευσης των ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 431.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου στα 426,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 31,2 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βρίσκονται προς το παρόν σε υστέρηση, όπου αυτά με μεταγενέστερη ημερομηνία διαπραγματεύονται σε χαμηλότερη τιμή από την τρέχουσα σύμβαση. Αυτό ενθαρρύνει τις εταιρείες να πωλούν άμεσα το πετρέλαιο αντί να το διατηρούν σε αποθήκευση.

Στην πτώση των αποθεμάτων συνέβαλε ακόμη και ότι τα πετρελαιοειδή διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 71.000 βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων υποχώρησαν κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες καθώς οι εγκαταστάσεις αυτές επεξεργάζονται λιγότερα βαρέλια εν μέσω της παραδοσιακής περιόδου συντήρησης.
Παρ 'όλα αυτά, όμως, η συνολική ζήτηση για προϊόντα θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα διυλιστήρια πρέπει να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους σύντομα ξανά. Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περισσότερο από το αναμενόμενο 5,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 217,7 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2019, ανέφερε η ΕΙΑ.
Το συνολικό προϊόν που προσφέρθηκε ανακάμψε την τελευταία εβδομάδα, με τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων της προσφοράς από τα διυλιστήρια - που αντιπροσωπεύει τη ζήτηση των πελατών - να αγγίζει τα 20,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, λιγότερο από 1% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν από τις απώλειες μετά τη μείωση των αποθεμάτων. Περί τις 20: 50 ώρα Ελλάδας το αργό ενισχυόταν κατά 0,77% στα 83,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχυόταν κατά 0,45% στα 85,46 στα 85,05 δολάρια το βαρέλι από τις 10:35 το πρωί EDT (1435 GMT).

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης