Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τσιόδρας: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια - Αναλυτικά τα ποσοστά προστασίας τους

Τσιόδρας: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια - Αναλυτικά τα ποσοστά προστασίας τους
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο

To μήνυμα ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι ασφαλή και αποτελεσματικά εξέπεμψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (20/10) έκτακτης ενημέρωσης ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσιάζοντας ελληνική ανάλυση που αφορά τα αποτελέσματα της εμβολιαστική προσπάθειας στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας στην... επανεμφάνισή του τόνισε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, από την έναρξη των εμβολιασμών έως τις 11 Οκτωβρίου 2021, έχουμε αποφύγει με τον εμβολιασμό 8.413 θανάτους, 5.561 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις. Αν είχαμε επιτύχει 95% εμβολιαστική κάλυψη σε ηλικίες άνω των 50 έως τα μέσα Ιουλίου θα είχαμε περίπου 1.200 λιγότερους θανάτους.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο, δηλαδή νοσηλεία σε ΜΕΘ, διασωλήνωση και θάνατο σε όλες τις ηλικίες. Το μεγαλύτερο όφελος διατηρείται στους ηλικιωμένους, οι οπαίοι εμφανίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης