Εξοικονόμηση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Τον Νοέμβριο ο 12oς e-κύκλος εκπαίδευσης EUREM για την ενεργειακή εξοικονόμηση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Τον Νοέμβριο ο 12oς e-κύκλος εκπαίδευσης EUREM για την ενεργειακή εξοικονόμηση
Ο νέος κύκλος προβλέπεται να αρχίσει στις 12 Νοεμβρίου 2021, ακολουθώντας, λόγω της πανδημίας

Νέο εκπαιδευτικό κύκλο EUREM για την ενεργειακή εξοικονόμηση σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Ο νέος κύκλος προβλέπεται να αρχίσει στις 12 Νοεμβρίου 2021, ακολουθώντας, λόγω της πανδημίας, τη γενικότερη «στροφή» του EUREM παγκοσμίως προς τα διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία ήδη υλοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Τα μαθήματα EUREM θα φιλοξενηθούν σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλλεληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή και συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα εργαλεία της σύγχρονης επικοινωνίας.

Σχεδιάζεται, ωστόσο, να διατηρηθούν και στοιχεία networking, καθώς, όπως και στους προηγούμενους δύο ψηφιακούς κύκλους, τα τελευταία δύο μαθήματα και η ημέρα των εξετάσεων προβλέπεται να λάβουν χώρα με φυσική παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μία απευθείας επικοινωνία και δυνατότητα δικτύωσης, που το Επιμελητήριο θεωρεί πάντα ως ένα πολύ σημαντικό συστατικό του σύγχρονου επιχειρείν.

Τα στελέχη που επιλέγονται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για να διεξάγουν την εκπαίδευση του EUREM, είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με θεματική εξειδίκευση στον πολύ-επίπεδο τομέα της ενέργειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται νέες συμπληρωματικές online θεματολογίες, που αφορούν το ISO 50002, την ενεργειακή εξοικονόμηση στην κινητικότητα, το Industry 4.0, την Ενεργειακή Εταιρική κουλτούρα καθώς και μια online εφαρμογή για τους Ενεργειακούς Ελέγχους, θεματολογίες, οι οποίες επιδοτήθηκαν από το έργο EUREMnext του Προγράμματος HORIZON 2020 και του Executive Agency for SMEs.

Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά webinars EUREM για την ενεργειακή εξοικονόμηση πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας υπόψη τον δεύτερο κύκλο ενεργειακών ελέγχων στη βιομηχανία, που θα πραγματοποιηθούν το 2022, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Το EUREM αποτελεί μία αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση, η ύλη του οποίου βοηθά το έργο, τόσο των ενεργειακών διαχειριστών των εργοστασίων, όσο και των ενεργειακών συμβούλων των βιομηχανιών και λοιπών υποδομών (κτίρια, ΑΠΕ, ΣΗΘΥΑ μεταφορές και τριτογενής τομέας) στην εφαρμογή της συστηματικής ενεργειακής διαχείρισης και στον εύκολο υπολογισμό των εξοικονομήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο εκπαιδευτικό κύκλο του EUREM στην Ελλάδα, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου:
https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem. Για άμεση επικοινωνία, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στο E-Mail: a.tavlaridou@ahk.com.gr ή στο τηλ. 2310 327733.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης