Ενέργεια

Biden για τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου: Δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα

Biden για τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου: Δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα χρόνια

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, ότι δεν έχει άμεση λύση στο πρόβλημα της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου και πρότεινε ότι οι Αμερικανοί δεν θα αρχίσουν να βλέπουν ανακούφιση στην αντλία μέχρι τον επόμενο χρόνο, αναμεταδίδει το NYpost.

«Πιστεύω η μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο θα επέλθει το 2022. Δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη και απάντηση» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να κατηγορήσει τον OPEC και τους συμμάχους του που παράγουν πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου σχετίζονται με μια πρωτοβουλία εξωτερικής πολιτικής που αφορά κάτι που υπερβαίνει το κόστος του φυσικού αερίου. Αυτό οφείλεται στην παρακράτηση της προμήθειας από τον ΟΠΕΚ, διευκρίνισε στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει τον Biden για εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, επικαλούμενοι την επιδίωξη πληθωριστικών πολιτικών δαπανών από την κυβέρνησή του καθώς και την ακύρωση του αγωγού Keystone XL από τον πρόεδρο την πρώτη ημέρα της θητείας του.

Ο IEA προβλέπει ότι οι τιμές φυσικού αερίου στο αμερικανικό σημείο αναφοράς, το Henry Hub θα είναι κατά μέσο όρο 5,67 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου. Το επίπεδο αυτό συνιστά το υψηλότερο, για τις χειμερινές τιμές από τον χειμώνα 2007-2008. Οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και όχι σε μεγάλη απόσταση από το υψηλό επτά ετών στα 6,5 δολάρια που σημείωσαν στις αρχές του Οκτωβρίου.

Η επένδυση στις ΑΠΕ

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Η απάντηση στις υψηλές τιμές φυσικού αερίου και το κόστος θέρμανσης των Αμερικανών, που ενδέχεται να αυξηθεί ως και 54% αυτόν τον χειμώνα, είναι οι ΑΠΕ.

Επίσης, τα «ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποτελούν μεταξύ 40 και 50 % των πωλήσεων τους ως το 2030».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης