Ενέργεια

Η Ιταλία ζητά από την ΕΕ να εργαστεί άμεσα για ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αποθήκευσης φυσικού αερίου

Η Ιταλία ζητά από την ΕΕ να εργαστεί άμεσα για ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αποθήκευσης φυσικού αερίου

Πρέπει να προστατέψουμε όλες τις χώρες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

 

Η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει αμέσως τις εργασίες για ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αποθήκευσης στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Draghi είπε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να καταρτίσουν μια απογραφή των αποθεμάτων φυσικού αερίου που είναι διαθέσιμα σήμερα σε ολόκληρο το μπλοκ. «Στην ενέργεια, η Ιταλία υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: "ήμασταν σαφείς σε ό,τι αφορά την ανάγκη να προετοιμαστεί αμέσως μια ολοκληρωμένη αποθήκευση των στρατηγικών αποθεμάτων. Πρέπει να προστατέψουμε όλες τις χώρες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο".

"Μακροπρόθεσμα πρέπει να στοχεύσουμε στη στρατηγική των ανανεώσιμων πηγών, αλλά όταν οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται, τίθεται και το πρόβλημα του πώς θα χρηματοδοτηθεί η πορεία αυτή. Είναι δύσκολο να στερηθούν άμεσα, πολλές χώρες, το φυσικό αέριο", πρόσθεσε ο Draghi.

Αναφερόμενος στην Πολωνία, τόνισε ότι "δεν υπάρχουν εναλλακτικές, διότι οι κανόνες είναι σαφείς". "Δεν ετέθησαν υπό αμφισβήτηση οι δευτερεύοντες νόμοι της Ένωσης, αλλά οι κύριοι, η Συνθήκη. Είναι σαφές, όμως, ότι η πόρτα του διαλόγου πρέπει να παραμείνει ανοικτή", είπε ο Draghi.

Κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία δεν έχει καθυστερήσει στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εξέφρασαν καμία σχετική ανησυχία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης