Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Putin: Αν δεν ολοκληρωθεί η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής για το Nord Stream 2 δεν παρέχουμε αέριο στην Ευρώπη

Putin: Αν δεν ολοκληρωθεί η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής για το Nord Stream 2 δεν παρέχουμε αέριο στην Ευρώπη
Reuters: Ο Ρώσος πρόεδρος ασκεί πλέον απροκάλυπτες πιέσεις στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος πρόεδρος ασκεί πλέον απροκάλυπτες πιέσεις στην Ευρώπη, καλώντας την Κομισιόν να εγκρίνει τον αγωγό Nord Stream 2 προκειμένου να της διαθέσει 10% περισσότερο φυσικό αέριο «την άλλη μέρα κιόλας», όπως μεταδίδει Reuters.

Ο Vladimir Putin είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις πριν από λίγες ημέρες, αλλά πολύ πιο συγκεκαλυμμένα, εκφράζοντας την προθυμία της Ρωσίας να χορηγήσει περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αλλά χωρίς να εξαρτήσει την προσφορά περισσότερου ρωσικού αερίου από την έγκριση του επίμαχου αγωγού.
Είχε απλώς προσθέσει πως «θα ήταν καλό να εγκριθεί εσπευσμένα ο Nord Stream 2».
Τώρα, όμως, εγκαταλείπει τα προσχήματα και ουσιαστικά θέτει τους όρους υπό τους οποίους προτίθενται η Ρωσία και ο ενεργειακός κολοσσός της, η Gazprom, να συνδράμουν στην αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Οι εξαγωγές

Μιλώντας σε διεθνή ΜΜΕ ο κ. Putin τόνισε πως η Gazprom μπορεί να αυξήσει τις ροές φυσικού αερίου κατά 17,5 δισ. κυβικά μέτρα μέσω του νέου αγωγού «την επομένη από την ημέρα που θα τον εγκρίνουν οι ρυθμιστικές αρχές».
Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ρωσικού φυσικού αερίου που εξάγει η Μόσχα στην Ευρώπη και την Τουρκία, με στοιχεία του 2020, και θα ήταν σημαντική αύξηση της προσφοράς σε μια στιγμή που οι τιμές της ενέργειας βρίσκονται στα ύψη.
Η στάση του Ρώσου προέδρου αναμένεται, πάντως, να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς καθιστά σαφές ότι η Ρωσία διαθέτει αποθέματα, αλλά εξαρτά τη χορήγησή τους από την έγκριση του αγωγού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/594461/putin-rosia-adeiodotiste-ton-agogo-nord-stream-2-gia-na-afksisoume-ti-roi-fysikoy-aeriou-stin-evropi

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης