Διεθνή

Νέα μελέτη για τους πλήρως εμβολιασμένους - Μολύνουν τους άλλους;

Νέα μελέτη για τους πλήρως εμβολιασμένους - Μολύνουν τους άλλους;
Κατά 63% μικρότερη η πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό ένας πλήρως εμβολιασμένος σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο
Στη διαπίστωση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μολύνουν άλλους με covid σε σχέση με τους ανεμβολίαστους καταλήγει μελέτη Ολλανδών επιστημόνων.
Οι Ολλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Brechje de Gier του Κέντρου Επιδημιολογίας και Επιτήρησης Λοιμωδών Νόσων της Ολλανδίας, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το «New Scientist», υπολόγισαν ότι οι εμβολιασμένοι που μολύνονται με την παραλλαγή Delta (οι λεγόμενες λοιμώξεις breakthrough), έχουν 63% μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον κορωνοϊό σε ανεμβολίαστους.
Η μελέτη συνέκρινε τα διαγνωσμένα κρούσματα Covid-19 μέσα σε νοικοκυριά, όπου τα μέλη τους είχαν εμβολιαστεί ή ήταν ακόμη ανεμβολίαστα.
 
Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε βρει προηγουμένως ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι που μολύνονται από την παραλλαγή Alpha (κυρίαρχη πριν τη Delta έως πριν λίγους μήνες), είχαν 73% μικρότερη πιθανότητα να μολύνουν άλλους.
Συνεπώς η εμφάνιση της Delta έχει μικρή μόνο αρνητική επίπτωση - της τάξης του 10% - στην μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, όσον αφορά την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε τρίτους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης