Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το ηλεκτρικό αποτύπωμα της Tesla στην αγορά της Κίνας - Τι κατέγραψαν τα νούμερα

Το ηλεκτρικό αποτύπωμα της Tesla στην αγορά της Κίνας - Τι κατέγραψαν τα νούμερα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla παραμένουν δημοφιλή στην Κίνα

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα είναι τώρα σχεδόν οι μισές από αυτές που πουλάει η αυτοκινητοβιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το CNBC. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk κατέγραψε πωλήσεις 3,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα το γ΄ τρίμηνο, ή το 48,5% των πωλήσεων των 6,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτή η αναλογία είναι αυξημένη από 41,4% πριν από ένα χρόνο και λιγότερο από 10% το 2018, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Το μερίδιο της Κίνας στις συνολικές πωλήσεις της Tesla αυξήθηκε στο 22,6% το τρίτο τρίμηνο, από λίγο λιγότερο από 20% ένα χρόνο πριν.

Το αποτύπωμα στην Κίνα

Το μερίδιο της Κίνας στις συνολικές πωλήσεις της Tesla αυξήθηκε στο 22,6% το γ΄τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι η Tesla άνοιξε ένα  gigafactory στη Σαγκάη και παρέδωσε τα πρώτα της κινεζικά αυτοκίνητα σε ντόπιους πελάτες λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Ιανουάριο του 2020. Η εταιρεία άρχισε να παραδίδει ένα δεύτερο κινεζικό μοντέλο σε τοπική εμβέλεια φέτος.

Παρά την κριτική από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla παραμένουν δημοφιλή στην Κίνα. Τόσο το Model 3 όσο και το Y κατατάσσονται μεταξύ των τριών κορυφαίων πωλήσεων στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων νέων ενεργειακών οχημάτων της Κίνας, σύμφωνα με την China Passenger Car Association.

Στο 1 τρισ.δολ. έφθασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla

Οι μετοχές της Tesla (TSLA) εκτινάχθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα (25/10), ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 9,8% φτάνοντας τα 998,74 δολάρια ανά μετοχή στις απογευματινές συναλλαγές. Η άνοδος της Tesla έφτασε σχεδόν στο 41% ​​κατά την διάρκεια των ενδοημερήσιων συναλλαγών, με τη μετοχή να έχει καλύτερη την απόδοση στον S&P 500.

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις οδήγησαν αρκετούς αναλυτές στη Wall Street να αναθεωρήσουν ανοδικά τις εκτιμήσεις για την μετοχή. Την Κυριακή, ο αναλυτής της Morgan Stanley Adam Jonas αύξησε την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Tesla στα 1.200 δολ. από 900 δολ., αντιπροσωπεύοντας μία από τις υψηλότερες τιμές στη Wall Street ενώ επανέλαβε την βαθμολογία Overweight για τη μετοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης