Επικαιρότητα

Βαρθολομαίος: Η Χάλκη στο επίκεντρο των συζητήσεων με μέλη του Κογκρέσου

Βαρθολομαίος: Η Χάλκη στο επίκεντρο των συζητήσεων με μέλη του Κογκρέσου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Κογκρέσο με την πρόεδρο της βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι

Η σημασία προώθησης των θρησκευτικών ελευθερίων αλλά και η ανάγκη υποστήριξης των αναπτυσσόμενων εθνών για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της Covid-19 υπογραμμίστηκε στις συναντήσεις που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου. Ο Πατριάρχης έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για μια κοινωνικά δίκαιη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Κογκρέσο με την πρόεδρο της βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του με τη συμμετοχή Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Η Πατριαρχική αποστολή έθεσε εμφατικά την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Η πατριαρχική πλευρά επιχείρησε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και να το αποσυνδέσει από την ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναβαθμίσουν πολιτικά το θέμα και να κάνουν ένα επιπλέον βήμα που θα κινείται πέρα από το επίπεδο της ρητορικής.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης