Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αλλά μειώθηκαν στο Cushing

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αλλά μειώθηκαν στο Cushing

Τα αποθέματα αργού την εβδομάδα έως τις 22 Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 430,8 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, αλλά τα αποθέματα στο κέντρο αποθήκευσης Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν και πάλι απότομα, υποδηλώνοντας ότι οι αγορές παραμένουν σφιχτές λόγω της σταθερής ζήτησης και της στασιμότητας της παραγωγής.

Τα αποθέματα αργού την εβδομάδα έως τις 22 Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 430,8 εκατομμύρια βαρέλια, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) των ΗΠΑ, μια πολύ μεγαλύτερη άνοδος από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.
Ωστόσο, τα αποθέματα στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 27,3 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2018. Τα αποθέματα παρέμειναν χαμηλά στο Cushing καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ άργησε να ανακάμψει από την πανδημία.

Η παραγωγή παρέμεινε σταθερή στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την τελευταία εβδομάδα, πολύ κάτω από το υψηλό του 2019, σχεδόν στα 13 εκατομμύρια bpd.
Παρά την πτώση των αποθεμάτων στο Cushing, τα αποθέματα του Gulf Coast αυξήθηκαν στα 247 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, εν μέρει λόγω της καθαρής αύξησης των εισαγωγών που έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. "Όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα με το Cushing, έχουμε το αργό στην Ακτή του Κόλπου. Αλλά η υστέρηση στον κόμβο παράδοσης για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης είναι μια κόκκινη σημαία", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με μεταγενέστερη ημερομηνία διαπραγματεύονται σε χαμηλότερες τιμές από το τρέχον, υποδηλώνοντας μεγάλη ζήτηση για πετρέλαιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν πτώση 1,25 δολ. ή 1,5% στα 83,40 δολ. την ημέρα νωρίτερα

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 215,8 εκατομμύρια βαρέλια, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017, σύμφωνα με την EIA. Οι ροές αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 58.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, την εβδομάδα. Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 432.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 125 εκατομμύρια βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης