Τελευταία Νέα

Δανία: To ATP στοχεύει σε πράσινες επενδύσεις 31 δισ. δολαρίων έως το 2030

Δανία: To ATP στοχεύει σε πράσινες επενδύσεις 31 δισ. δολαρίων έως το 2030
Το ATP, ένα από τα πρώτα συνταξιοδοτικά ταμεία παγκοσμίως που αγόρασε πράσινα ομόλογα

Το ATP της Δανίας, ένα από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ευρώπης, στοχεύει να έχει πράσινες επενδύσεις αξίας 200 δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών (31 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030 και το μισό από αυτό το 2025, ανέφερε σε ανακοίνωση του την Πέμπτη.

«Το να φτάσουμε τα 100 δισεκατομμύρια DKK σε πράσινες επενδύσεις σε μόλις τρία χρόνια είναι - ακόμη και για έναν επενδυτή του μεγέθους της ATP - μια φιλόδοξη πρόκληση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ATP Bo Foged σ.

«Θέλουμε να ξοδέψουμε τα χρήματα όπου η απόδοση είναι ελκυστική και η στροφή από το μαύρο (ενέργεια) στο πράσινο μετράει πραγματικά».

Με περισσότερα από 156 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, το ATP ελέγχει το υποχρεωτικό συνταξιοδοτικό σύστημα για περίπου 5,2 εκατομμύρια  μέλη.

Το ATP, ένα από τα πρώτα συνταξιοδοτικά ταμεία παγκοσμίως που αγόρασε πράσινα ομόλογα, θα αρχίσει επίσης να απαιτεί από όλες τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει να αναφέρουν τις εκπομπές άνθρακα έως το 2025, επεσήμανε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης