Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οι πράσινες επενδύσεις στο στόχαστρο του «ιστορικού σχεδίου» Biden για τις ΗΠΑ

Οι πράσινες επενδύσεις στο στόχαστρο του «ιστορικού σχεδίου» Biden για τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Biden έχει χαράξει μια φιλόδοξη, συνολική προσέγγιση στην πολιτική για την κλιματική αλλαγή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ανακοίνωσε σήμερα ότι παρουσίασε στο Κογκρέσο ένα «ιστορικό σχέδιο» ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα που θα βοηθήσουν να μειωθεί το έλλειμμα.

Η American Clean Power Association επικροτεί το αναθεωρημένο πλαίσιο για το Build Back Better Act που περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις που θα συμβάλουν στην προώθηση των επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν σημαντικές μειώσεις εκπομπών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομοσπονδιακή επένδυση στην καθαρή ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και η μεγαλύτερη από τον νόμο για την ανάκαμψη της Αμερικής πριν από 11 χρόνια.Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει «τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», δηλαδή μέτρα κόστους 550 δισεκ. δολαρίων που θα επιτρέψουν να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 50-52% (σε σύγκριση με το επίπεδο του 2005) μέχρι το 2030.

Το σχέδιο για την ενέργεια

Η κυβέρνηση Biden έχει χαράξει μια φιλόδοξη, συνολική προσέγγιση στην πολιτική για την κλιματική αλλαγή που αναγνωρίζει την ικανότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να αναπτύξει την οικονομία της Αμερικής, να δημιουργήσει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ένα καθαρότερο περιβάλλον και ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση, ο κλάδος της ενέργειας θα έχει σταθερές και προβλέψιμες πολιτικές, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ώθηση νέων επενδύσεων και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης έργων που θα μπορούσαν να προσφέρουν πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας έως το 2030.

Επίσης, οι φορολογικές διατάξεις για την καθαρή ενέργεια θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές έργων να συνεχίσουν την ταχεία ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μαζί με τις πολύ αναγκαίες αναβαθμίσεις αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας σε όλη τη χώρα. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις όχι μόνο θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες για τις κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα βάλουν τη χώρα σε μια πορεία μείωσης των εκπομπών άνθρακα και επίτευξης του στόχου για ηλεκτρική ενέργεια 100% χωρίς άνθρακα έως το 2035.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης