Τελευταία Νέα

Στο επίκεντρο των επενδύσεων της Κίνας οι ΑΠΕ - Τι σχεδιάζει

Στο επίκεντρο των επενδύσεων της Κίνας οι ΑΠΕ - Τι σχεδιάζει
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια κιλοβάτ εάν ολοκληρωθούν όλα τα προγραμματισμένα έργα

Η Κίνα έχει ξεκινήσει μια σειρά από μεγάλα έργα αιολικής ενέργειας και φωτοβολταϊκών στις έρημες περιοχές της στα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, αυτά τα έργα βρίσκονται στην Εσωτερική Μογγολία της βόρειας Κίνας και στα Gansu, Qinghai και Ningxia της βορειοδυτικής Κίνας, με εγκατεστημένη ισχύ σχεδόν 30 εκατομμύρια κιλοβάτ.

Oι αναφορές της Επιτροπής

Η επιτροπή είπε ότι η προώθηση της αιολικής και της φωτοβολταϊκής ενέργειας θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων στις περιοχές της ερήμου, θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα συμβάλει στις προσπάθειες της χώρας για μείωση του άνθρακα.

Τα εν λόγω έργα συγκαταλέγονται στη λίστα της χώρας για την ανάπτυξη αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας σε περιοχές της ερήμου. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια κιλοβάτ εάν ολοκληρωθούν όλα τα προγραμματισμένα έργα.

Οι κλιματικοί στόχοι

Η Κίνα έχει διαμορφώσει και εφαρμόσει μια ποικιλία στρατηγικών, κανονισμών, πολιτικών, προτύπων και δράσεων για να επιτύχει τους στόχους της, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Το 2020 ανακοίνωσε νέους στόχους και μέτρα. Στοχεύει να κορυφώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2030 και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα πριν από το 2060 και να μειώσει την έντασή του άνθρακα κατά πάνω από 65% έως το 2030 από το επίπεδο του 2005.

Τέλος, θα δημιουργήσει ένα καθαρό ενεργειακό σύστημα, με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, ασφαλές και αποδοτικό, αυξάνοντας το μερίδιο της κατανάλωσης μη ορυκτών καυσίμων ενέργειας σε περίπου 20% έως το 2025, περίπου 25% έως το 2030 και πάνω από 80% έως το 2060, σύμφωνα με καθοδηγητικό έγγραφο που αποκαλύφθηκε στις 24 Οκτωβρίου από τις κινεζικές αρχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης