Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία Erdogan για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη

Διαμαρτυρία Erdogan για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη ματαίωση του ταξιδιού στη Γλασκώβη
Την έντονη δυσαρέσκεια του για την αμερικανική βάση στη Αλεξανδρούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, στον Αμερικανό αλλά και τον Γάλλο ομόλογο του, Joe Biden και Emmanuel Macron, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τη Ρώμη, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι διαμαρτυρήθηκε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας ότι η εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα «αναστατώνει σοβαρά» την Άγκυρα.
Πιο αναλυτικά, η συνάντηση Erdogan - Biden διήρκησε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, αντί για 20 λεπτά που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη στάση που τήρησε ο Biden, ο Erdogan επιχείρησε να πείσει ότι το κλίμα ήταν θερμό.
 
«Διαπραγματευτήκαμε (με τον πρόεδρο Joe Biden) την προμήθεια F16. Δεν είδα κάποια αρνητική προσέγγιση από αυτούς.
Ελπίζουμε να κλείσει αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά τις σχέσεις μας» δήλωσε ο Erdogan σε συνομιλία με δημοσιογράφους στον αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τη Ρώμη.
«Εκτός από τη συνεργασία μας στο Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη και τη Μεσόγειο, θα ενισχύσουμε και τις οικονομικές μας σχέσεις» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης