Τελευταία Νέα

Ν.Αυστραλία: «Πράσινο» φως σε σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες 225 MW

Ν.Αυστραλία: «Πράσινο» φως σε σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες 225 MW
Η Νότια Αυστραλία έχει υψηλά επίπεδα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας άναψε το πράσινο φως για την ανάπτυξη συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών. Πρόκειται για το Gould Creek της Maoneng, συνολικής ισχύος 225 MW κοντά στην Αδελαΐδα. Η συγκεκριμένη έγκριση ανοίγει το δρόμο για το έργο να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.


Οι στόχοι

Το Gould Creek στοχεύει να βελτιώσει την αξιοπιστία του ηλεκτρικού δικτύου, τη σταθερότητά του αντλώντας ενέργεια σε περιόδους εκτός αιχμής για αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών και αποστέλλοντας ενέργεια στο δίκτυο στιγμιαία κατά τις περιόδους αιχμής.

Η Maoneng αναμένει να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στα τέλη του 2022 και να ολοκληρωθεί το έργο 12 μήνες αργότερα, δημιουργώντας έως και 160 ισοδύναμες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Maoneng, Morris Zhou είπε ότι το έργο υπογράμμισε τη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου και θα υποστηρίξει τους στόχους της πολιτείας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Το σχέδιο αυτό αποτελεί καλή είδηση για τους κατοίκους της Νότιας Αυστραλίας, καθώς περισσότερη αποθήκευση μέσω μπαταριών θα βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Η Νότια Αυστραλία έχει υψηλά επίπεδα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάτι που είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις εξισορροπώντας την προσφορά και τη ζήτηση λόγω της διαλείπουσας χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Αναφορικά με το εν λόγω project και τον αντίκτυπό του, η αποθήκευση υποστηρίζει την τοπική ενεργειακή αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα προωθήσει τη μεγαλύτερη απορρόφηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύνολό της. «Μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε με πιο λεπτομερείς εργασίες σχετικά με τις ρυθμίσεις χρηματοδότησης και την αλυσίδα εφοδιασμού μας, οι οποίες θα παρέχουν πολλές ευκαιρίες στις τοπικές επιχειρήσεις να εμπλακούν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της Νότιας Αυστραλίας Stephen Patterson δήλωσε: «Η φήμη της Νότιας Αυστραλίας ως ηγέτης της Αυστραλίας στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα διαπιστευτήριά μας για την παραγωγή περίπου 60% της ενεργειακής μας ικανότητας από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλουν στην προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων στην πολιτεία μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τις κοινότητές μας.

Η ανάπτυξη του Gould Creek της Maoneng θα δημιουργήσει έως και 160 θέσεις εργασίας και μετά την ολοκλήρωσή της, θα παρέχει 225 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τη Νότια Αυστραλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης