EDF Renewables: Υποβολή αίτησης για φωτοβολταϊκό 50 MW στην Αγγλία

EDF Renewables: Υποβολή αίτησης για φωτοβολταϊκό 50 MW στην Αγγλία
Εάν χορηγηθεί η πολεοδομική άδεια, θα καταβάλλεται από το Κοινοτικό Ταμείο το χρηματικό ποσό των 20.000 λιρών ετησίως για την 35ετή διάρκεια ζωής του έργου

Aίτηση για τον σχεδιασμό φωτοβολταϊκού πάρκου, συνολικής ισχύος 50 MW στο Norfolk της Αγγλίας υπέβαλε η EDF Renewables, με την εταιρεία να έχει κάνει την απαραίτητη εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το Συμβούλιο του South Norfolk θα εξετάσει τώρα την αίτηση και θα πραγματοποιήσει τη δική του δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα σχέδια της EDF Renewables, προτού καταλήξει σε απόφαση.

Εάν χορηγηθεί η πολεοδομική άδεια, θα καταβάλλεται από το Κοινοτικό Ταμείο το χρηματικό ποσό των 20.000 λιρών ετησίως για την 35ετή διάρκεια ζωής του έργου, διπλάσιο από το ποσό που προτείνεται κατά την περίοδο διαβούλευσης.

Οι βελτιώσεις

Σημειώνεται ότι η EDF Renewables άκουσε τα σχόλια που έλαβε και μείωσε τον αριθμό των σειρών πάνελ στα βορειοανατολικά της τοποθεσίας για να μειώσει τον οπτικό αντίκτυπο στους κοντινούς κατοίκους.

Ο Darren Cuming, διευθυντής προγραμματισμού και συναίνεσης στην EDF Renewables, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τα σχόλια που λάβαμε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε πολλές εξαιρετικές προτάσεις που μας έγιναν σε αυτήν την τελική εφαρμογή σχεδιασμού και να μετριάσουν ορισμένες των ανησυχιών.

Αυτό που προέκυψε έντονα είναι ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι απαιτείται δράση για την αντιμετώπιση των κλιματικών και οικολογικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με σημαντικό ενδιαφέρον για τη δέσμευσή μας να βελτιώσουμε τη βιοποικιλότητα στο χώρο κατά τη διάρκεια ζωής του έργου.

Η δέσμευσή μας έδειξε ότι οι άνθρωποι γενικά αποδέχονται ότι η ηλιακή ενέργεια είναι μέρος της λύσης, αλλά θέλουν τα έργα να αναπτύσσονται με ευαισθησία. Η EDF Renewables είναι ένας έμπειρος προγραμματιστής και είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι στην ηλιακή ενέργεια ως τεχνολογία που θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε ένα καθαρό μηδενικό μέλλον όπου η καθαρή ενέργεια θα τροφοδοτεί όλη μας τη ζωή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης