Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Πτώση 4% για το αργό στα 80 δολ/βαρέλι

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Πτώση 4% για το αργό στα 80 δολ/βαρέλι

Σε χαμηλό τεσσάρων τα αποθέματα βενζίνης

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν σε χαμηλό τετραετίας λόγω της σταθερής ζήτησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Οκτωβρίου στα 434,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.
Αυτό ήταν εν μέρει το αποτέλεσμα της αύξησης κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως της συνολικής παραγωγής αργού στις ΗΠΑ στα 11,5 εκατομμύρια bpd, αν και τα εβδομαδιαία στοιχεία υπόκεινται γενικά σε μεταγενέστερες αναθεωρήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απελευθέρωσαν περίπου 1,7 εκατομμύρια βαρέλια από το στρατηγικό τους απόθεμα, γεγονός που εν μέρει ευθύνεται για την ώθηση των συνολικών εμπορικών αποθεμάτων.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 214,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017.​

Τα αποθέματα βενζίνης τόσο στη Μεσοδυτική όσο και στην Ανατολική Ακτή έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Νοέμβριο του 2014, ενισχύθηκαν από τη σταθερή ζήτηση για τα καύσιμα οδικής κυκλοφορίας, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

"Η ζήτηση βενζίνης συνεχίζει να είναι ισχυρή παρά τις υψηλές τιμές. Οι εργασίες των διυλιστηρίων ήταν καλύτερες από το αναμενόμενο, επομένως είναι υποστηρικτικό. Τα διυλιστήρια επιστρέφουν στη δουλειά", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο."
Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 86,3% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας, παρόλο που οι συνολικές ροές αργού μειώθηκαν κατά 25.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Περί τις 18:55 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 3,31%, στα 81,13 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματευόταν στα 82,23 δολ., πτώση 2,93% .

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης