Τελευταία Νέα

Σχεδόν ουτοπία η ενεργειακή μετάβαση - Τι αναφέρουν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ΑΠΕ στον κόσμο

Σχεδόν ουτοπία η ενεργειακή μετάβαση - Τι αναφέρουν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ΑΠΕ στον κόσμο
Δραματική προειδοποίηση από Orsted και Vestas…
Δραματική προειδοποίηση για τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας απηύθυναν ο εκ Δανίας ενεργειακός όμιλος Orsted και μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών παγκοσμίως Vestas.
Όπως είπαν, τα πράγματα για την πράσινη μετάβαση είναι σε οριακό σημείο, δεδομένου ότι οι ταχύτητες του ανέμου έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και το συνακόλουθο αυξανόμενο κόστος έχουν πλήξει τους κατασκευαστές.
Σύμφωνα με τη Vestas, το επιχειρηματικό περιβάλλον, σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναθεώρησε επί τα χείρω, για δεύτερη φορά εφέτος, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους.
 
 
Από την άλλη, η Orsted, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, δήλωσε ότι είχε δεχτεί πλήγμα 2,5 δισ. κορόνες Δανίας (389 εκατομμύρια δολάρια) ανέμου τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους εξαιτίας των χαμηλότερων ταχυτήτων του σε σύγκριση με το 2020.
Τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν επίσης ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται πως οι σχετικά αρνητικές εκτιμήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας μια ημέρα αφότου οι παγκόσμιοι ηγέτες στο COP26 στη Γλασκώβη χαρακτήρισαν τις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας κρίσιμες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Οι ασθενείς άνεμοι έχουν επηρεάσει την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τη στροφή προς το φυσικό αέριο και τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τον άνθρακα.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης