Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Galan: Έχουμε τα εφόδια για την ενεργειακή μετάβαση - Ζητούμενο η δράση

Galan: Έχουμε τα εφόδια για την ενεργειακή μετάβαση - Ζητούμενο η δράση
Η συζήτηση στο πάνελ ασχολήθηκε με τα πιο επείγοντα ερωτήματα της εποχής μας

Ο πρόεδρος του ομίλου Iberdrola, Ignacio Galán, συμμετείχε στη συνάντηση The New York Times Climate Hub που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της COP26 που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Γλασκώβη.

Η συζήτηση στο πάνελ ασχολήθηκε με τα πιο επείγοντα ερωτήματα της εποχής μας: Πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε και να ευημερήσουμε σε έναν πλανήτη που θερμαίνεται; Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Galán τόνισε τα εξής:

«Ο κόσμος έχει την τεχνολογία, την κοινωνική συναίνεση και τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο επιχειρηματικός τομέας και οι καταναλωτές πρέπει να δράσουν από κοινού για να πετύχουν την αλλαγή.

Πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην απεξάρτηση του άνθρακα. Ο χρόνος τελειώνει. Χρειάζονται σταθερές, προβλέψιμες ρυθμίσεις και νομική ασφάλεια για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις σε πιο ανταγωνιστικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθήκευση και δίκτυα, τα τρία βασικά στοιχεία για να είναι επιτυχημένη η ενεργειακή μετάβαση».

Τέλος, ο Galan αναφέρθηκε στο σκεπτικό του Ομίλου για την στροφή στην καθαρή ενέργεια πριν από 20 χρόνια. «Σε εκείνα τα χρόνια, η καθαρή ενέργεια δεν θεωρούνταν λύση, αλλά εκπονήσαμε ένα επαναστατικό επιχειρηματικό σχέδιο που συνεπαγόταν την παραγωγή ενέργειας διαφορετικά. Αντιμετωπίσαμε πολλές αντιδράσεις από τους ανταγωνιστές. Οι επενδυτές και οι ρυθμιστικές αρχές δεν κατάλαβαν αυτή την κίνηση. Αλλά ήμασταν σίγουροι ότι ήμασταν στο σωστό δρόμο και είχαμε δίκιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης