Επιχειρήσεις

Έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΥΛΩΝΕΣ της Ελληνικής Επιτροπής CIGRE

Έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΥΛΩΝΕΣ της Ελληνικής Επιτροπής CIGRE
Υπό την αιγίδα της Cigre λειτουργούν περισσότερες από 250 ομάδες εργασίας με μέλη από όλο τον κόσμο οι οποίες παράγουν πλήθoς τεχνικών εγχειριδίων,

Η Ελληνική Επιτροπή Cigre ανακοινώνει την έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού της «ΠΥΛΩΝΕΣ» (PYLONS) το οποίο θα εκδίδεται δις του έτους και θα περιλαμβάνει άρθρα σε θέματα αιχμής που αφορούν τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς. Οι ΠΥΛΩΝΕΣ εκδίδονται από μία συντακτική ομάδα με επικεφαλής τον Ομ. Καθ. ΕΜΠ κ. Κ. Βουρνά και μέλη τους πρώην προέδρους της ΕΕ CIGRE Θάνο Κορωνίδη, Γιώργο Γεωργαντζή και Μάρκο Χαμπάκη.

Η CIGRE (Conseil international des grands réseaux électriques – Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό οργανισμό ο οποίος ασχολείται με τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ισχύος και έχει στόχο τη συνεχή αναβάθμιση και τυποποίηση της γνώσης γύρω από αυτά. Υπό την αιγίδα της Cigre λειτουργούν περισσότερες από 250 ομάδες εργασίας με μέλη από όλο τον κόσμο οι οποίες παράγουν πλήθoς τεχνικών εγχειριδίων, τεχνικών προδιαγραφών και προσφέρουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν τους Ηλεκτρολόγους μηχανικούς γύρω από τα Συστήματα Ηλεκτρικής ενέργειας.
Ιδρύθηκε πριν 100 χρόνια (1921) στο Παρίσι. Σήμερα αριθμεί 1.250 συλλογικά μέλη (εταιρείες/πανεπιστήμια) και 15.000 ατομικά μέλη από 90 χώρες. Αυτή η μοναδική κοινότητα υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο 60 Εθνικών Επιτροπών, που διαθέτουν επί τόπου σε βάθος κατανόηση των τοπικών συνθηκών. Οι Εθνικές Επιτροπές προτείνουν τους καταλληλότερους επιστήμονες για τις 250+ Ομάδες Εργασίας που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρόγραμμα γνώσης της CIGRE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης