Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Στόχος τα 30 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας κατά μήκος κάθε ακτογραμμής έως το 2030

ΗΠΑ: Στόχος τα 30 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας κατά μήκος κάθε ακτογραμμής έως το 2030

Αμερικανική πρόσκληση στις χώρες να θέσουν στόχους

 

Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ προσκάλεσε τα έθνη να ακολουθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες θέτοντας επιθετικούς στόχους για την επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτια αιολική ενέργεια σύμφωνα με το Reuters.

Ο υπουργός Εσωτερικών Deb Haaland απηύθυνε το κάλεσμα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Biden κινήθηκε γρήγορα φέτος για να υποστηρίξει μια εκκολαπτόμενη υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα βασικό μέρος του σχεδίου της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα της ενέργειας έως το 2035 και αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Βρισκόμαστε σε μια συναρπαστική περίοδο - και η κυβέρνηση Biden λαμβάνει τολμηρά μέτρα για να προωθήσει την καθαρή ενέργεια για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον», είπε ο Haaland . «Μαζί, πρέπει να θέσουμε φιλόδοξους στόχους και να δεσμεύσουμε τους πόρους για να τα καταφέρουμε».

Στόχοι

Φέτος, ο Λευκός Οίκος έθεσε στόχο την ανάπτυξη 30 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας κατά μήκος κάθε ακτογραμμής των ΗΠΑ έως το 2030. Αυτή θα είναι αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 10 εκατομμύρια σπίτια.
Ο στόχος των 30 GW είναι περίπου το ποσό που υπάρχει ήδη στη βιομηχανία της Ευρώπης, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση για ένα έθνος που έχει επί του παρόντος μόνο δύο μικρά υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Γλασκώβη, ο Haaland απέρριψε τις ανησυχίες ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να ενισχύσει την υπεράκτια αιολική ενέργεια θα παρεμποδίζονταν από τη σκληρή διαδικασία περιβαλλοντικής αναθεώρησης και την αντίθεση των αλιευτικών συμφερόντων.
«Είναι προτεραιότητα και απλώς θα φροντίσουμε να γίνει», είπε.

Ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων

Η υπηρεσία του Haaland σκόνταψε στην προσπάθειά της να περιορίσει την ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων σε δημόσιες εκτάσεις, αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής τον Ιούνιο διέταξε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις δημοπρασίες γεώτρησης που είχαν διακόψει ο Biden τον Ιανουάριο.
Λόγω αυτής της απόφασης, η Interior έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια πώληση μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού αργότερα αυτόν τον μήνα και έχει προτείνει δημοπρασία χερσαίων δεμάτων σε γεωτρύπανες σε πολλές πολιτείες στις αρχές του 2022.
«Γίνονται πολλές αλλαγές τώρα» στο πρόγραμμα μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, είπε ο Haaland στη συνέντευξη Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των επιπτώσεών στην κλιματική αλλαγή.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αναλύουμε αυτές τις μισθώσεις με φόντο την κλιματική αλλαγή», είπε ο Haaland απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του προγράμματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης