Χρηματιστήριο & Αγορές

Το Ντουμπάι ετοιμάζεται για χρηματιστηριακό… πυρετό με εντυπωσιακή είσοδο: Την IPO της DEWA

Το Ντουμπάι ετοιμάζεται για χρηματιστηριακό… πυρετό με εντυπωσιακή είσοδο: Την IPO της DEWA
Πρώτη στη λίστα εισόδου η κρατική εταιρία Ηλεκτρισμού και Υδάτων, Dubai Electricity & Water Authority
Σχετικά Άρθρα

Το Ντουμπάι ετοιμάζεται να μπει στη φρενίτιδα των IPO που έχει καταλάβει τα κράτη του Κόλπου, ανακοινώνοντας την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών (ΙΡΟ) μιας επιχείρησης που θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία και θα της αποδώσει τα μέγιστα.
Το Ντουμπάι δεν είχε ακολουθήσει μέχρι στιγμής τους περιφερειακούς... αντιπάλους του Ριάντ και Άμπου Ντάμπι, που έχουν εισάγει πλήθως κρατικών εταιριών στα χρηματιστήριά τους και έχουν αντλήσει δισεκατομμύρια.
Για να ισοφαρίσει, σχεδιάζει να εισαγάγει 10 κρατικές εταιρείες και να ενθαρρύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις να πουλήσουν μετοχές τους στο χρηματιστήριο.
Πρώτη στη λίστα εισόδου στο χρηματιστήριο η κρατική εταιρία Ηλεκτρισμού και Υδάτων, Dubai Electricity & Water Authority μια είσοδος που το πιο πιθανό είναι να τις αποφέρει ασύλληπτα κέρδη, καθώς αποτιμά την εταιρεία για περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το Ντουμπάι έχει πραγματοποιήσει μόνο μία IPO από το 2017 και η μοναδική του προοπτική να εισάγει εταιρία στο χρηματιστήριο το 2021 ναυάγησε τον Απρίλιο.
Εν τω μεταξύ, το Άμπου Ντάμπι και το Ριάντ συνεχίζουν να τις εισαγωγές IPO.
Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας Tadawul έλαβε έγκριση για την εισαγωγή μετοχών σε μια δημόσια εγγραφή που θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμηση του χρηματιστηρίου μεταξύ 3 και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η διαπραγμάτευση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου μήνα.
Παράλληλα, και η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι Adnoc και Borealis σταθμίζουν μια δημόσια εγγραφή της κοινοπραξίας τους, την εταιρία πλαστικών Borouge.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης