Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φυσικό αέριο: Ξεκίνησε εκ νέου η τροφοδοσία της Γερμανίας από τη Ρωσία

Φυσικό αέριο: Ξεκίνησε εκ νέου η τροφοδοσία της Γερμανίας από τη Ρωσία
Ανατροπή των δεδομένων

Οι ροές φυσικού αερίου στον αγωγό Yamal-Europe μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας επανήλθαν στη συνήθη κατεύθυνση προς τα δυτικά από το βράδυ της Δευτέρας (8/11), σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας μεταφοράς Gascade, που αναμεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, οι ροές προς τη Γερμανία στο σημείο μέτρησης Mallnow, το οποίο βρίσκεται στα πολωνικά σύνορα, επαναλήφθηκαν με ωριαία ένταση άνω των 3.000.000 kWh, αφού στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρες ήταν ανενεργές.

Σημειώνεται ότι η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom κρατά ό,τι χρειάζεται για να αποστείλει πάνω από τους συμβατικούς όγκους σε δημοπρασίες χωρητικότητας. Οι ροές στον αγωγό Yamal-Europe αντιστράφηκαν προς τα ανατολικά για να παραδώσουν αέριο από τη Γερμανία στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ορισμένοι αναλυτές απέδωσαν σε καλύτερες συνθήκες τιμολόγησης. Οι αντίστροφες ροές πρόσθεσαν πίεση στις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου spot.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει διατάξει την Gazprom να αρχίσει να ξαναγεμίζει την ευρωπαϊκή αποθήκη της μόλις γεμίσουν τα αποθέματά της. Από την πλευρά της, η εταιρεία τόνισε ότι η εγχώρια ανανέωση αποθεμάτων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας της διακοπής της ροής προς τη Γερμανία και τον σταθμό Μάλνοου, οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 23%.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στοιχεία της Gascade έδειξαν ότι η ροή φυσικού αερίου στον σταθμό Mallnow το Σάββατο μηδενίστηκε. Η Ρωσία είχε διακόψει την τροφοδοσία του σταθμού το περασμένο Σάββατο και την ξεκίνησε και πάλι την Πέμπτη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης