Επικαιρότητα

Χαρίτσης: Ζούμε την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας

Χαρίτσης: Ζούμε την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας
Οι κλειστές επιχειρήσεις και οι νέες στρατιές ανέργων καταστρέφουν την πραγματική οικονομία αλλά και τα δημόσια οικονομικά, σημείωσε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

«Ζούμε την πιο δύσκολη μέχρι στιγμής φάση της πανδημίας, όπου αποδομείται πλήρως η εξωραϊσμένη εικόνα που καλλιέργησε τόσο καιρό η κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Real fm 97.8». Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «το πιο βασικό είναι να εκκινήσει ένα πειστικό πρόγραμμα εμβολιασμού μακριά από τις λογικές διχασμού που καλλιεργεί η ίδια η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια μετακύλισης των δικών της ευθυνών». «Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς την πολιτεία,  καθώς βλέπει παλινωδίες, αναποτελεσματικές πολιτικές και τιμωρητική λογική από την πλευρά της κυβέρνησης» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Στην χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου ακούσαμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λέει ότι τα δύσκολα στην οικονομία πέρασαν και ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτή η στάση είναι εκτός πραγματικότητας και πολύ επικίνδυνη, την στιγμή μάλιστα που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν γιατροί να λειτουργήσουν τις ΜΕΘ». Ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «πανδημίας ανεμβολίαστων, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι και για τους εμβολιασμένους η πανδημία δεν έχει τελειώσει» ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα εφησυχασμού και  διχασμού σε αυτές τις δραματικές συνθήκες».

«Τα νέα μέτρα σε εστίαση και λιανεμπόριο δημιουργούν μια αίσθηση αδικίας στους πολίτες, καθώς δεν λαμβάνονται παράλληλα μέτρα για τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και τις εκκλησίες» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας: «Κατέθεσα ερώτηση που συνυπογράφεται από 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν τα νέα περιοριστικά μέτρα και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που απειλούνται πια με λουκέτο». «Οι κλειστές επιχειρήσεις και οι νέες στρατιές ανέργων καταστρέφουν την πραγματική οικονομία αλλά και τα δημόσια οικονομικά» κατέληξε. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης