Τελευταία Νέα

Μελέτη: Εφικτή η απανθρακοποίηση των ΗΠΑ με επέκταση κατά 15% των ΑΠΕ ετησίως

Μελέτη: Εφικτή η απανθρακοποίηση των ΗΠΑ με επέκταση κατά 15% των ΑΠΕ ετησίως
Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν τριπλασιάσει την δυναμικότητά τους αιολικής ενέργειας από το 2011

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2035, εάν συνεχιστεί η πρόοδος που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το Environment America Research & Policy Center και το Frontier Group, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, ηλιακή, γεωθερμική) κατά 15% ετησίως, για να επιτύχουν το ορόσημο του 2035. Αυτό με τη σειρά του θα βοηθούσε τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους για την απαλλαγή από τις εκπομπές CO2 και την ενεργειακή μετάβαση.

Tα επιμέρους στοιχεία

Σύμφωνα με την μελέτη, «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε άνοδο 2021», η ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ηλεκτρικών οχημάτων και άλλων δομικών στοιχείων για το μέλλον της καθαρής ενέργειας θα είναι καθοριστική για τη μετατροπή της οικονομίας των ΗΠΑ σε μια οικονομία που βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Σήμερα, οι ΗΠΑ παράγουν πάνω από 23 φορές περισσότερη ηλιακή ενέργεια από ό,τι το 2011, αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια κατά μέσο όρο αμερικανικά νοικοκυριά. Οι πολιτείες που κατέγραψαν τις υψηλότερες αυξήσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Άλλα βασικά ευρήματα της μελέτης περιλαμβάνουν:

Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν τριπλασιάσει την δυναμικότητά τους αιολικής ενέργειας από το 2011. Το 2020, ο άνεμος αντιπροσώπευε το 8,4% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Το Τέξας, η Οκλαχόμα και η Αϊόβα εγκατέστησαν περισσότερη αιολική ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία στις ΗΠΑ.

Το 2019, τα προγράμματα αποδοτικότητας εξοικονόμησαν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια σπίτια. Μέριλαντ, Ρόουντ Άιλαντ και Μασαχουσέτη πρωτοστάτησαν σε αυτόν τον τομέα.

Από το 2011 έως το 2020, ο αθροιστικός αριθμός ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με μπαταρία που πωλήθηκαν αυξήθηκε 100 φορές σε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με plug-in ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια το 2021.

Η χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταριών της Αμερικής αυξήθηκε κατά 67% μόνο το 2020. Η Καλιφόρνια, το Τέξας και το Ιλινόις έχουν προσθέσει τον περισσότερο χώρο αποθήκευσης μπαταριών από το 2011 έως το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης