Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Rivian στην Wall: Συγκέντρωσε 12 δισ με ζημιές 1,5 δισ και τζίρο 0,5 εκατ !

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Rivian στην Wall: Συγκέντρωσε 12 δισ με ζημιές 1,5 δισ και τζίρο 0,5 εκατ !
Η αποτίμηση της Rivian απογειώθηκε με την εταιρία να έχει στο ενεργητικό της μόνο παραγγελίες
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλη ανυπομονησία αναμενόταν η είσοδος του αντίπαλου δέους της Tesla του Έλον Μασκ της Rivian Automotive στο χρηματιστήριο καθώς η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων πέτυχε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) για φέτος, συγκεντρώνοντας 11,9 δισ. δολάρια.
Το μήνυμα είναι σαφές στους επενδυτές για την ηλεκτροκίνηση και τις προσδοκίες για  μεγάλη ανάπτυξη με πολύ αυξημένες μελλοντικές αποδόσεις, δηλαδή μεγάλα κέρδη, αν λάβει κανείς υπόψη του την εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας της Tesla η οποία υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια.

Η αξιολόγηση της αγοράς

Ενόψει της εισαγωγής της στο Nasdaq η αγορά τιμολόγησε τις μετοχές της Rivian υψηλότερα ακόμη και από το ανώτερο όριο της αρχικής δημόσιας εγγραφής, στα 78 δολάρια την κάθε μετοχή.
H pre market τιμή ξεκίνησε στα 105 δολάρια, ξεπέρασε τα 110 και έκλεισε στα 101 με κεφαλαιοποίηση 67 δισ!
Η Rivian κατάφερε να πουλήσει 153 εκατ. μετοχές συγκεντρώνοντας 11,9 δις δολάρια.
Πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή της ιστορίας σε αμερικανικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Για φέτος η εταιρεία αναμένεται ότι θα παράγει 1.200 οχήματα αλλά εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη του 2023 η ετήσια παραγωγή θα έχει φτάσει στα 150.000 οχήματα.

Οι... «πλάτες» της Rivian

Με τη στήριξη της Amazon και της Ford Motor, η Rivian μπαίνει στο χρηματιστήριο σε μια εποχή που τα δεδομένα όσον αφορά στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων αλλάζουν συνεχώς, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα χρησιμοποιούνται  μόνο για μεταφορές ιδιωτών, αλλά και για επαγγελματικές μεταφορές.
Η Amazon, η οποία έχει αποκτήσει ήδη το 20%, που αξίζει 17 δισ δολ της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει παραγγείλει για τις ανάγκες της 100.000 ηλεκτρικά φορτηγάκια που θα κατασκευάσει η Rivian.
Η Ford από την πλευρά της κατέχει το 12% της Rivian που αξίζει 10 δισ δολ!
Βέβαια τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου δείχνουν ζημιές 1,5 δισ δολ και κύκλο εργασιών μόλις 0,5 εκατ ευρώ!

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 ως Mainstream Motors από τον Ρ. Τζ Σκάριντζ και άλλαξε το όνομά της σε Rivian το 2011.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης