Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Volvo κοιτάει μπροστά - Το μέτρο για θέσπιση εσωτερικής τιμής άνθρακα

Η Volvo κοιτάει μπροστά - Το μέτρο για θέσπιση εσωτερικής τιμής άνθρακα
Η εταιρεία σκοπεύει συνειδητά να διασφαλίσει τη μελλοντική της οργάνωση ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την εξέλιξη των κανονισμών

Ο CEO της Volvo, Håkan Samuelsson, υπέγραψε χθες (10/11) τη Διακήρυξη της Γλασκώβης για Μηδενικές Εκπομπές στα Αυτοκίνητα και τα Van, από κοινού με κορυφαία ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ COP26, για την κλιματική αλλαγή.

Ταυτόχρονα, με στόχο να επιταχύνει περαιτέρω τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η Volvo ανακοινώνει επίσης τη θέσπιση μιας εσωτερικής τιμής άνθρακα, 1.000 Σουηδικές Κορώνες ανά τόνο εκπομπών άνθρακα, σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Η λήψη του μέτρου υπηρετεί τη φιλοδοξία της Volvo να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Οι υφιστάμενοι στόχοι της Volvo

Η Volvo έχει επίσης τους δικούς της στόχους για την κλιματική δράση, οι οποίοι υπερβαίνουν τις δεσμεύσεις της σημερινής διακήρυξης. Ήδη έως το 2025, η εταιρεία προσδοκά ότι πάνω από το μισό των πωλήσεών της παγκοσμίως θα προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έως το 2030, η Volvo στοχεύει να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η υπογραφή της σημερινής διακήρυξης σηματοδοτεί την υποστήριξη της εταιρείας στους στόχους της εκστρατείας Race to Zero, αλλά και την ελπίδα ότι βιομηχανία και κυβερνήσεις μπορούν μαζί να επιταχύνουν τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Πρόκειται για έναν στόχο στενά συνδεδεμένο με το σχετικό χρονοδιάγραμμα της Volvo.

Η εταιρεία σκοπεύει συνειδητά να διασφαλίσει τη μελλοντική της οργάνωση ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την εξέλιξη των κανονισμών, καθώς προσδοκά ότι περισσότερες κυβερνήσεις θα προχωρήσουν στην εφαρμογή τιμών άνθρακα στα επόμενα χρόνια.

«Μία παγκόσμια και δίκαια τιμή για το CO2 είναι κρίσιμη ώστε ο κόσμος να πετύχει τις κλιματικές φιλοδοξίες που τίθενται και χρειάζεται όλοι να κάνουμε περισσότερα«, δήλωσε ο Björn Annwall, CFO της Volvo Cars. «Πεποίθησή μας είναι ότι οι προοδευτικές εταιρείες πρέπει να ηγηθούν σε αυτή την προσπάθεια, θέτοντας έναν εσωτερικό μηχανισμό τιμών. Αποτιμώντας τα μελλοντικά αυτοκίνητα με βάση τη σύνδεση κερδοφορίας - CO2, προσδοκούμε να επιταχύνουμε τις δράσεις που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε και να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα ήδη από σήμερα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης