Στο πρόγραμμα Α.Π.Ε. της Repsol επενδύει 245 εκατ. ευρώ ο κ. «Ζara» - Αποκτά το 49%

Στο πρόγραμμα Α.Π.Ε. της Repsol επενδύει 245 εκατ. ευρώ ο κ. «Ζara» - Αποκτά το 49%
Ο ιθύνων νους πίσω από τη δημοφιλή αλυσίδα καταστημάτων ρούχων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού, επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

O ιδρυτής των καταστημάτων «Zara», Amancio Ortega αγόρασε το 49% του προγράμματος ανανεώσιμης ενέργειας της Repsol SA. και θα πληρώσει 245 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το μερίδιο της μειοψηφίας του αιολικού πάρκου Delta της Repsol, ισχύος 335 MW μέσω της μητρικής εταιρίας Pontegadea.

Η Delta είναι πλήρως λειτουργική από τον Μάρτιο

Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα είναι μία φάρμα εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας στην ισπανική περιφέρεια Σαραγόσα της Ισπανίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
«Η Pontegadea ως εταίρος στη Delta επιβεβαιώνει την ποιότητα των περιουσιακών μας στοιχείων και θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής και βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης και με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050», δήλωσε Διευθύνων Σύμβουλος της Repsol, Josu Jon Imaz.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pontegadea, Roberto Cibeira, πρόσθεσε: «Αυτή η συναλλαγή, με έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο όπως η Repsol, αποτελεί μέρος της συνολικής επενδυτικής στρατηγικής της Pontegadea και ενισχύει την περιβαλλοντική δέσμευση που συνοδεύει όλες τις δραστηριότητες του χαρτοφυλακίου μας, είτε στον τομέα της ενέργειας, είτε στον τομέα των ακινήτων, στη διαχείριση ή διανομή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων».

Οι επενδύσεις της Pontegadea

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για την τέταρτη επένδυση του επιχειρηματία στον τομέα της ενέργειας, όμως είναι η πρώτη στην παραγωγή ενέργειας.
Στα τέλη του 2019 o ιθύνων νους πίσω από τη δημοφιλή αλυσίδα καταστημάτων ρούχων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού, απέκτησε το 5% του ισπανικού δικτύου φυσικού αερίου Enagas SA, ενώ φέτος απέκτησε μερίδιο στο δίκτυο της ισπανικής Red Electrica Corp SA και την πορτογαλικής REN - Redes Energeticas Nacionais SGPS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης