Περιβάλλον

Στα ΗΑΕ η φιλοξενία της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα το 2023

Στα ΗΑΕ η φιλοξενία της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα το 2023
Θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια που οι ετήσιες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Μέση Ανατολή

Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, με ανάρτησή του στο Twitter ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επιλέχθηκαν για να φιλοξενήσουν την διεθνή διάσκεψη για το κλίμα (COP28) το 2023.

«Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε τη διάσκεψη μία επιτυχία. Τα ΗΑΕ θα παραμείνουν δεσμευμένα στην παγκόσμια δράση για το κλίμα με στόχο την προστασία του πλανήτη», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, που έχει το αξίωμα του πρωθυπουργού των ΗΑΕ.

Θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια που οι ετήσιες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Μέση Ανατολή, με την Αίγυπτο να έχει επιλεγεί για να τις φιλοξενήσει το 2022, ενώ θα είναι η τρίτη φορά που θα φιλοξενήγσει τις συνομιλίες ένα μέλος του ΟΠΕΚ. Το Κατάρ, πρώην μέλος του ΟΠΕΚ, τις φιλοξένησε το 2012 και η Ινδονησία το 2007.

Η Μαριάμ μπιντ Μοχάμεντ Αλμχεϊρί, η υπουργός των ΗΑΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον έγραψε στο Twitter ότι τα ΗΑΕ είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση μιας διάσκεψης που θα κινητοποιήσει τις χώρες να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Η πραγματοποίηση αυτής της παγκόσμιας συνάντησης θα μας δώσει την καλύτερη ευκαιρία για τη συμμετοχή των νέων, του πιο δυναμικού μέρους της κοινωνίας μας, στις συναντήσεις και στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν τελικά ένα βιώσιμο μέλλον για τις γενιές που θα έρθουν», δήλωσε η ίδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης