Επικαιρότητα

Λιανεμπόριο και κορωνοχρέη: Το έκτακτο κυβερνητικό σχέδιο

Λιανεμπόριο και κορωνοχρέη: Το έκτακτο κυβερνητικό σχέδιο
Με πάγωμα δόσεων για κορωνοχρέη και επιστρεπτέες προκαταβολές
Σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στο λιανεμπόριο με πάγωμα των πληρωμών για τα κορωνοχρέη και για τις ενισχύσεις από τις επιστρεπτέες προκαταβολές λόγω των νέων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται σοβαρά τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου που έχουν φθάσει να μετρούν τις αντοχές τους ποντάροντας στον εορταστικό τζίρο για να επιβιώσουν καθώς πέρυσι η αγορά παρέμεινε αναιμική.
Στη συνάντηση που είχαν χθες με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αναστολή της καταβολής των δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο καθώς και της επιστροφής των φθηνών κρατικών δανείων για τις επιχειρήσεις με μείωση της πελατείας εξ αιτίας των υποχρεωτικών τεστ για τους ανεμβολίαστους και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα.
Αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν έχουν σοβαρό αντίχτυπο στα δημοσιονομικά και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο για εκείνους που αποδεδειγμένα θα έχουν πτώση του τζίρου.
Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οποιασδήποτε μορφής νέων εισοδηματικών ενισχύσεων δεδομένου ότι τα περιθώρια του προϋπολογισμού έχουν εξαντληθεί και το πρωτογενές έλλειμμα κινείται σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από 7,7% του ΑΕΠ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης