Ενέργεια

Η τεκμηριωμένη εξήγηση της Toyota για την αποστροφή της στην ηλεκτροκίνηση

Η τεκμηριωμένη εξήγηση της Toyota για την αποστροφή της στην ηλεκτροκίνηση
Ο Όμιλος τοποθετήθηκε δημόσια για το σκεπτικό αυτής της απόφασης, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να μιλά στο Reuters.

H Toyota αρνήθηκε να δεσμευτεί ενυπόγραφα για την σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με βενζίνη και diesel έως το 2040 στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα «COP26» που γίνεται στη Γλασκώβη. «Ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για να περάσει εξολοκλήρου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Όμιλος τοποθετήθηκε δημόσια για το σκεπτικό αυτής της απόφασης, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να μιλά στο Reuters.

«Δύσκολη η δέσμευση χωρίς υποδομές»

Ξεκάθαρη ήταν η θέση της Toyota στο εν λόγω ζήτημα. «Όπου υπάρχουν υποδομές ενέργειας και φόρτισης, καλή οικονομία και ετοιμότητα πελατών, είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε και να βοηθήσουμε την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης με κατάλληλα οχήματα μηδενικών εκπομπών. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές του κόσμου, όπως η Ασία, η Αφρική, η Μέση Ανατολή δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για την προώθηση της πλήρους μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους. Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να σημειωθεί πρόοδος. Επομένως, είναι δύσκολο για εμάς να δεσμευτούμε σε αυτό το στάδιο», ήταν τα λόγια από την πλευρά του εκπροσώπου της Toyota στο Reuters.

Οι ανισότητες

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Munich Mobility Show τον Απρίλιο, υπάρχουν τεράστιες παγκόσμιες ανισότητες στην ιδιοκτησία ηλεκτρικών οχημάτων. Οι πωλήσεις εκτινάσσονται στα ύψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, οι σωρευτικές ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2020 στη Νότια Αμερική, με πληθυσμό άνω των 420 εκατομμυρίων, ήταν κάτω από τις 18.000. Και οι ταξινομήσεις στην Αφρική, όπου ζουν 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ήταν αποκλειστικά στη Νότια Αφρική και ανήλθαν συνολικά σε μόλις 1509 αυτοκίνητα μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης