Επιχειρήσεις

Από το διάστημα, στο βυθό ο Musk: Κατασκευάζει υποβρύχιο αυτοκίνητο - Αγόρασε την Lotus του...007

Από το διάστημα, στο βυθό ο Musk: Κατασκευάζει υποβρύχιο αυτοκίνητο - Αγόρασε την Lotus του...007
Από τα ψηλά στα... χαμηλά κινείται επενδυτικά ο Elon Musk και από διαστημόπλοια φτιάχνει αυτοκίνητα - υποβρύχια
Από το υπερπέραν του διαστήματος, στου βυθού τα βάθη κινείται επιχειρηματικά ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας Elon Musk, ο οποίος μετά τον πύραυλο που έφτιαξε και μεταφέρει έως και τους αστροναύτες της NASA, καταπιάνεται με την κατασκευή υποβρυχίου... αυτοκινήτου. 
Και ως... μπούσουλα, θα χρησιμοποιήσει την Lotus Esprit του πράκτορα 007 James Bond στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε», την οποία αγόρασε σε δημοπρασία για σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια (989.000 δολάρια)!
Από τις βόλτες με θέα τον πλανήτη Γη με την SpaceX και την αποικία στον Άρη που επιδιώκει να στήσει, ο δισεκατομμυριούχος ανέθεσε στην άλλη εταιρία του την Tesla να  κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που να κινείται και υποβρυχίως, και να αποτελέσει ένα από τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας του.
Ο Musk δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ποια είναι τα ακριβή του σχέδια για το αυτοκίνητο: για παράδειγμα, αν θα μπορεί να οδηγείται στην ξηρά και στη συνέχεια να μετατρέπεται σε αληθινό υποβρύχιο, ούτε αν σκοπεύει να επιδείξει την τελική έκδοση του αυτοκινήτου οδηγώντας το προσωπικά ο ίδιος από μια προβλήτα όπως αναφέρει το CNBC.
Ένα πράγμα είναι σαφές, παρά τις εκκεντρικότητες, ο Musk υποστηρίζει τα σχέδιά του με πολλά... μετρητά.
100906710-BONDLOTUS3.jpg
Αρχικά έκανε μια περιουσία από την χρηματοοικονομική υπηρεσία Διαδικτύου PayPal, έκτοτε έχει διακλαδιστεί σε μια ποικιλία διαφορετικών τομέων.

Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι πιθανώς περισσότερο γνωστός ως ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της πρωτοποριακής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla Motors, της οποίας το sedan Model S έχει γίνει μια από τις λίγες ιστορίες επιτυχίας της αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μπαταρία.
Ο Musk ίδρυσε επίσης την Space Exploration Technologies ή SpaceX, μια ιδιωτική υπηρεσία πυραύλων με έδρα την Καλιφόρνια που έχει ένα σημαντικό συμβόλαιο για την παροχή πλοίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η SpaceX αναπτύσσει επί του παρόντος έναν επανδρωμένο πύραυλο που ανέλαβε να μεταφέρει τους Αμερικανούς αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης