Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Αστάθεια και διακυμάνσεις στη Wall: Υποχώρησε -0,12% ο DJ, ενισχύθηκαν S&P 500 (0,38%) και Nasdaq (0,47%)

Αστάθεια και διακυμάνσεις στη Wall: Υποχώρησε -0,12% ο DJ, ενισχύθηκαν S&P 500 (0,38%) και Nasdaq (0,47%)
Μετά από μία πτωτική πορεία στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι S&P και Nasdaq ανέκαμψαν από την πτωτική πορεία στο κλείσιμο
Σχετικά Άρθρα
Με αστάθεια, νευρικότητα και διακυμάνσεις κινήθηκαν σήμερα 18/11 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αποκωδικοποιούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ αλλά και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Nvidia, συνεχίζοντας το μπαράζ ισχυρών εταιρικών κερδών για το γ' τρίμηνο 2021, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Μετά από μία πτωτική πορεία στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι S&P 500 και Nasdaq ανέκαμψαν από την πτωτική πορεία και διαμορφώθηκαν ως εξής στο κλείσιμο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί -0,12% στις 35.886 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,38% στις 4.706 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 0,47% στις 15.997 μονάδες


Το επενδυτικό κλίμα τόνωσαν σήμερα τα μάκρο που ανακοινώθηκαν, ωστόσο συντηρούνται οι ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, διολισθαίνοντας πιο κοντά στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας συνεχίζεται.
Οι αρχικές αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας των πολιτειών υποχώρησαν κατά 1.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 268.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, την διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού για μεγαλύτερο διάστημα τόνισε στέλεχος της Federal Reserve.
"Τώρα, θα παραδεχθώ ότι αυτό κρατάει περισσότερο από ό,τι περίμενα.
Περίμενα ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα ήταν πιο ανθεκτική από ό,τι έχουμε δει”, δήλωσεο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans.
Μέχρι το μέσον του επομένου έτους, η Fed θα μάθει εάν η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί και εάν οι τιμές πρόκειται να επανέλθουν.
"Επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα από ό,τι περίμενα πριν από μερικούς μήνες”, τόνισε ο Evans.

Στο πεδίο των αποτελεσμάτων, η Nvidia ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, καταγράφοντας πωλήσεις ρεκόρ. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ' τριμήνου ύψους 2,46 δισ. δολαρίων, ή 97 cents ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,34 δισ. δολάρια ή 53 cents ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο ρεκόρ των 7,1 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 50% από τα 4,73 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η μετοχή της σημειώνει "άλμα" της τάξης του 10%.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 2,9 μονάδες βάσης στο 1,577%, ενώ το δολάριο καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης