Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η νέα μεγάλη επένδυση ΑΠΕ της Macquarie Asset Management στη Γαλλία

Η νέα μεγάλη επένδυση ΑΠΕ της Macquarie Asset Management στη Γαλλία
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η Macquarie Asset Management έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μετοχικού μεριδίου 90% στην Apex Energies Group από κοινοπραξία επενδυτών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, με τους οικονομικούς όρους να μην έχουν γίνει γνωστοί.

Η Apex Energies διαχειρίζεται επί του παρόντος περισσότερες από 530 εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας στη Γαλλία με συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 92 MW και έναν αγωγό ανάπτυξης 2,2 GW. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες ενεργειακής απόδοσης μέσω των θυγατρικών της ORA και S4E σε βιομηχανικούς πελάτες και τεχνολογία παρακολούθησης σε παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Apex Energies Group θα εκπροσωπήσει την τρίτη επένδυση του Macquarie Green Investment Group Renewable Energy Fund 2  σε έργα ΑΠΕ.

Τα πεπραγμένα της Macquarie

Στην παρούσα φάση η Macquarie διαχειρίζεται περίπου 4,8 GW ηλιακών έργων στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ινδία και την Κίνα.

Ο επικεφαλής της Macquarie Asset Management της Γαλλίας, και της Ελλάδας Stephane Brimont δήλωσε: «Ο Όμιλος Apex Energies έχει αναπτύξει μια ταχέως αναπτυσσόμενη βάση λειτουργικών ηλιακών στοιχείων σε όλη τη Γαλλία και στοχεύει να εξασφαλίσει 1GW χωρητικότητας έργου έως το 2025. Οι δραστηριότητες του ομίλου ευθυγραμμίζονται στενά με τη μακροπρόθεσμη εντολή του ταμείου μας για ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ώριμες αγορές».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Apex Energies Group Carlos Herrera-Malatesta δήλωσε: «Βρήκαμε έναν έμπειρο, μακροπρόθεσμο επενδυτή στη Macquarie για να προχωρήσουμε την επιχείρησή μας. Εδώ και τρεις δεκαετίες έχουμε βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις, τους αγρότες, τους ιδιοκτήτες γης και τις κοινότητες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να βελτιώσουν την ενεργειακή τους ικανότητα. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτό το κρίσιμο έργο, που υποστηρίζεται και κλιμακώνεται από τον Macquarie τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Apex Energies Group, Pascal Marguet, «με την υποστήριξη της Macquarie, η Apex Energies θα γίνει κορυφαίος ανεξάρτητος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στη Γαλλία»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης