Ενέργεια

TotalEnergies: Ετήσεις δαπάνες 100 εκατ. δολ. ως το 2030 σε έργα δέσμευσης άνθρακα

TotalEnergies: Ετήσεις δαπάνες 100 εκατ. δολ. ως το 2030 σε έργα δέσμευσης άνθρακα
Tο έργο δέσμευσης άνθρακα στο έδαφος αναπτύσσει νέα συστήματα καλλιέργειας που επιτρέπουν στο έδαφος να αποθηκεύει πολύ περισσότερο άνθρακα μέσω βελτιωμένων γεωργικών πρακτικών

Τη συνεργασία με την αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης έργων AgriProve ανακοίνωσε η TotalEnergies για project δέσμευσης άνθρακα εδάφους 20.000 εκταρίων, το οποίο αναμένεται να αφαιρέσει και να δεσμεύσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια mtCO2e σε 25 χρόνια και να δημιουργήσει πιστώσεις άνθρακα, σύμφωνα με το Platts.

Πώς λειτουργεί το σύστημα στην Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει ένα ολοκληρωμένο καθεστώς αγοράς άνθρακα. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο που ονομάζεται Ταμείο Μείωσης Εκπομπών ή ERF για την αγορά Αυστραλιανών Πιστωτικών Μονάδων Άνθρακα (ACCU) που δημιουργούνται από επιλέξιμα έργα μείωσης ή αποφυγής άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων έργων δέσμευσης άνθρακα στο έδαφος.

Οι έμποροι μπορούν να αγοράσουν ACCU από την spot αγορά είτε σε εθελοντική βάση είτε με ένα καθεστώς συμμόρφωσης που ονομάζεται Μηχανισμός Διασφάλισης, ο οποίος απαιτεί από μεγάλους εκπομπούς με ετήσιες εκπομπές άνω των 100.000 mtCO2e να αγοράζουν ACCU για την επίτευξη των στόχων εκπομπών.

Μάλιστα, το έργο δέσμευσης άνθρακα στο έδαφος, ως ένας τύπος λύσεων μετριασμού του άνθρακα με βάση τη φύση, αναπτύσσει νέα συστήματα καλλιέργειας που επιτρέπουν στο έδαφος να αποθηκεύει πολύ περισσότερο άνθρακα μέσω βελτιωμένων γεωργικών πρακτικών.

Η πρακτική της TotalEnergies

Η AgriProve διαχειρίζεται επί του παρόντος 90.000 εκτάρια γης, συμβουλεύοντας τους Αυστραλούς αγρότες για το πώς να συμμετάσχουν στο αυστραλιανό πρόγραμμα ERF.

Η TotalEnergies συνεργάζεται με εταίρους σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη έργων φυσικής απορρόφησης άνθρακα και σχεδιάζει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια/έτος για να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο έργων που είναι ικανά να παράγουν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια τόνους CO2e/έτος πιστώσεις άνθρακα έως το 2030.

Η τιμή spot των ACCU σημειώνει νέα ρεκόρ φέτος, φθάνοντας τα 38,00$/mtCO2e (περίπου 27,63$/mtCO2e) στις 17 Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 130% από το τέλος του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας περιβαλλοντικών συμβούλων Demand.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης