Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτά πρόσημα στη Wall: Υποχώρησαν Dow (-0,75) και S&P500 (-0,14%) - Νέα υψηλά για Nasdaq 0,40%

Μεικτά πρόσημα στη Wall: Υποχώρησαν Dow (-0,75) και S&P500 (-0,14%) - Νέα υψηλά για Nasdaq 0,40%
Η αναζωπύρωση των ανησυχιών ότι η νέα αύξηση που καταγράφουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως θα μπορούσε να επιφέρει νέο πλήγμα στην οικονομική ανάκαμψη, βάρυνε το κλίμα στη Wall Street
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η σημερινή μέρα 19/11οι αλλά και η τελευταία της εβδομάδας, για τους δείκτες της Wall Street. εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών ότι η νέα αύξηση που καταγράφουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως θα μπορούσε να επιφέρει νέο πλήγμα στην οικονομική ανάκαμψη.
Η νέα έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα αλλά και η απόφαση της Αυστρίας να προχωρήσει σε ολικό lockdown για 20 ημέρες με την δυσάρεστη προοπτική λήψης αναλόγων μέτρων να εξετάζεται και από την Γερμανία, επανέφεραν μνήμες του 2020, όταν τα lockdowns που επέβαλαν πολλά κράτη οδήγησαν σε ύφεση αρκετές οικονομίες και προκάλεσαν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τα οποία και δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως.
Παράλληλα, ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων και στις ΗΠΑ, έχει ανησυχήσει και τους επενδυτές της αμερικανικής αγοράς εγείροντας φόβους ότι ενδεχόμενη υιοθέτηση νέων περιορισμών μαζί με τη μείωση του έκτακτου προγράμματος αγορών περιουσιακών στοιχείων που έχει ξεκινήσει η Fed θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ανάπτυξη.
Παράλληλα η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη μεγαλύτερη επέκταση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας των τελευταίων δεκαετιών, ένα νομοσχέδιο 1,75 τρισ. δολαρίων που χρηματοδοτεί πολλές από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Προέδρου Biden.
Εάν γίνει νόμος, θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που πολλοί Αμερικανοί ζουν, ειδικά οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα.
Ειδικότερα:

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε -0,75% και διαμορφώνεται στις 35.601 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση -0,14% στις 4.697 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,40% και κινείται στις 16.057 μονάδες

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων πάνω από το 90% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και πάνω από 80% αυτών ενημέρωσαν ότι τα κέρδη ήταν καλύτερα από τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με τη Refintiv.
Οι εταιρείες του S&P 500 είναι σε πορεία για αύξηση κερδών κατά 41,5% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης