Διευρύνεται το αποτύπωμα της Vattenfall στις ΑΠΕ - «Το μέλλον ανήκει στα PPAs»

Διευρύνεται το αποτύπωμα της Vattenfall στις ΑΠΕ - «Το μέλλον ανήκει στα PPAs»
Η σχεδιαζόμενη ηλιακή εγκατάσταση συνολικής ισχύος 16,8 MW πρόκειται να κατασκευαστεί με 25.000 μονάδες διπλής όψης στο Almere, στη βόρεια επαρχία Flevoland της Ολλανδίας

Στη διαδικασία σχεδιασμού του πρώτου φωτοβολταϊκού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Ολλανδία βρίσκεται η Vattenfall για μεγάλης κλίμακας έργα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Θέλουμε να γίνουμε πρωτοπόροι στη χώρα», δήλωσε στο περιοδικό PV η Annemarie Schouten, επικεφαλής της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων της Vattenfall στην Ολλανδία. «Στη χώρα, οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί εξακολουθούν να υλοποιούνται κατά προτίμηση μέσω κρατικών επιδοτήσεων, αλλά τα έργα με συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας PPAs είναι το μέλλον».

Tο έργο

Η σχεδιαζόμενη ηλιακή εγκατάσταση συνολικής ισχύος 16,8 MW πρόκειται να κατασκευαστεί με 25.000 μονάδες διπλής όψης στο Almere, στη βόρεια επαρχία Flevoland της Ολλανδίας. Καθώς η έναρξη της κατασκευής έχει προγραμματιστεί για το 2024, η ενεργειακή εταιρεία αναμένει να είναι διαθέσιμα πιο ισχυρά ηλιακά πάνελ τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, το ηλιακό πάρκο θα χρησιμοποιεί ηλιακούς ιχνηλάτες, οι οποίοι αναμένεται να το βοηθήσουν να παράγει περίπου 18,3 GWh ετησίως.

«Χρειάζεται πολύς χρόνος για να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες», είπε η Schouten. Η Vattenfall έχει πλέον υποβάλει τις αιτήσεις για την περιβαλλοντική άδεια και μόλις εγκριθούν, η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσης διάλογο με την κοινότητα και τους κατοίκους για το σχεδιαζόμενο έργο.

Οι αναζητήσεις της Vattenfall

Σύμφωνα με την Schouten, η «Vattenfall εξετάζει διάφορες επιλογές για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της στην Ολλανδία και τις συνδυάζει με αποθήκευση μπαταριών προκειμένου να ανακουφίσει το ηλεκτρικό δίκτυο και να συνδεθεί πιο εύκολα. Ωστόσο, τα έργα συνδυασμένης αποθήκευσης φωτοβολταϊκών στην Ολλανδία δεν είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμα».

Η Vattenfall αναζητά επίσης πελάτες που θα αγοράσουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το ηλιακό πάρκο στο Almere. Η Schouten βλέπει αυξανόμενη ζήτηση από τη βιομηχανία στην Ολλανδία, αλλά ακόμα με πολύ αργό ρυθμό. «Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με ορισμένες τοπικές εταιρείες», δήλωσε. «Στόχος είναι η σύναψη ενός ή περισσότερων συμβάσεων συνεργασίας με βιομηχανικούς πελάτες σε σταθερή τιμή, κατά προτίμηση για περίοδο 10 έως 15 ετών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης