Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε δύο πλοία και μία εταιρεία που σχετίζονται με τον αγωγό Nord Stream 2

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε δύο πλοία και μία εταιρεία που σχετίζονται με τον αγωγό Nord Stream 2
Οι κυρώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες παρόμοιες που έχουν επιβληθεί σε μικρότερες εταιρείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε την επιβολή νέων, συμβολικών κυρώσεων σε βάρος δύο πλοίων και μιας εταιρείας που συνδέονται με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία και τη Γερμανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν τιμωρητικά μέτρα στην Transadria Ltd, μια εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών που συνδέεται με τη Ρωσία και σε δύο πλοία.Οι κυρώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες παρόμοιες που έχουν επιβληθεί σε μικρότερες εταιρείες.

Ο πρόεδρος Joe Biden προτίμησε την άνοιξη να μην επιβάλει κυρώσεις στις δύο χώρες, εκτιμώντας ότι είναι προτιμότερο να διατηρήσει τη συμμαχία των ΗΠΑ με τη Γερμανία αντί να πολεμήσει ένα έργο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η ανησυχία Blinken για την ρητορική της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Anthony Blinken δήλωσε "ανησυχεί σοβαρά" για τις ενέργειες και τις δηλώσεις της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή.

«Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του προέδρου Πούτιν. Αλλά γνωρίζουμε τι συνέβη κατά το παρελθόν. Γνωρίζουμε την στρατηγική που συνίσταται στην αναφορά σε υποτιθέμενες προκλήσεις της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας και στην χρησιμοποίησή τους ως δικαιολογίας για τα σχέδια της Ρωσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης