Διεθνή

Γερμανία: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με ρεκόρ κρουσμάτων covid-19

Γερμανία: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με ρεκόρ κρουσμάτων covid-19
Είναι χαρακτηριστικό πως το προηγούμενο 24ωρο η Γερμανία ξεπέρασε το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων

Ανεξέλεγκτη είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία όπου καθημερινά καταγράφονται νέα ρεκόρ όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους.

Αν και έχουν ληφθεί ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και εξετάζεται ακόμα και το σενάριο να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί, η νέα κυβέρνηση με καγκελάριο τον Olaf Scholz απέρριψε την εισήγηση της Angela Merkel για την επιβολή lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων.

Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό το κατά πόσο αυτό το κατηγορηματικό «όχι» της νέας κυβέρνησης θα διατηρηθεί, καθώς η διασπορά του ιού είναι τεράστια στη Γερμανία και ήδη πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία..

Είναι χαρακτηριστικό πως το προηγούμενο 24ωρο η Γερμανία ξεπέρασε το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων (αναφέρθηκαν άλλοι 351 νεκροί) και έφτασε στους 100.019 ενώ καταγράφηκε και νέο ρεκόρ κρουσμάτων και συγκεκριμένα 75.961 νέες μολύνσεις, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο από την έναρξη της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ενώ σε ορισμένα κρατίδια είναι σε «οξεία υπερφόρτωση», κάτι που καθιστά αναγκαία τη διακομιδή ασθενών σε άλλα κρατίδια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης