Ενέργεια

Εντυπωσιακές επιδόσεις η Κίνα στις εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων

Εντυπωσιακές επιδόσεις η Κίνα στις εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων
H πόλη κατέγραψε συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές οικονομικού ύψους 3,28 τρισεκατομμυρίων γουάν, με ετήσια αύξηση 15,8%

Τα τελωνεία της Σαγκάης ανακοίνωσαν χθες ότι οι εξαγωγές ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων της κινεζικής μητρόπολης αυξήθηκαν φέτος, κατά 1.140,7% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα τελωνεία ανακοίνωσαν ότι το εξωτερικό εμπόριο της πόλης καταγράφηκε στα 356,91 δισεκατομμύρια γουάν (55,85 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Οκτώβριο, με ετήσια αύξηση 19,1%, προσθέτοντας ότι η Σαγκάη διατήρησε την αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της για 17 συνεχόμενους μήνες.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου, η πόλη κατέγραψε συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές οικονομικού ύψους 3,28 τρισεκατομμυρίων γουάν, με ετήσια αύξηση 15,8%.

Το εξωτερικό εμπόριο της Σαγκάης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ένωση των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) έφτασε στα 654,2 δισεκατομμύρια γουάν και στα 437,39 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 18,8% και 11,2% αντίστοιχα.

Το εξωτερικό εμπόριο της κινεζικής μητρόπολης με τις χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο, καταγράφηκε στα 732,94 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 16,1% μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου.

Κατά την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές εμπορευματοκιβωτίων της Σαγκάης και τα πλοία που μεταφέρουν κοντέινερ αυξήθηκαν κατά 450,7% και 367,6% αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης