Επικαιρότητα

Εντοπίστηκαν 13 κρούσματα Omicron στην Ολλανδία - Σε επιφυλακή η Ευρώπη

Εντοπίστηκαν 13 κρούσματα Omicron στην Ολλανδία - Σε επιφυλακή η Ευρώπη
Την Κυριακή η Ολλανδία ανακοίνωσε 13 της Omicron ενώ ήδη η νέα μετάλλαξη βρίσκεται σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Δανία και πιθανώς στην Αυστρία ακολουθώντας το Βέλγιο.
(συνεχές upd) Με εντυπωσιακό ρυθμό εξαπλώνεται η νέα μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού στην Ευρώπη μετά τα κράτη να υψώνουν τείχη, προκειμένου να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά της μέχρι να κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητάς της και το κατά πόσο αντιστέκεται στα εμβόλια.
Την Κυριακή η Ολλανδία ανακοίνωσε 13 της Omicron ενώ ήδη η νέα μετάλλαξη βρίσκεται σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Δανία και πιθανώς στην Αυστρία να ανακοινώνουν τα πρώτα κρούσματα, ακολουθώντας το Βέλγιο.
Μάλιστα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και τα πρώτα μέτρα με στόχο την ανάσχεση της νέας μετάλλαξης.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής (28/11) ανακοινώθηκε και η ανίχνευση δύο κρουσμάτων στην Αυστραλία.
Στα κράτη που ωστόσο λαμβάνουν μέτρα όχι μόνο έναντι των χωρών της Αφρικής όπου ανιχνεύτηκε πρώτα η μετάλλαξη, αλλά ακόμη και έναντι των χωρών που επιβεβαιώνουν κρούσματα, ακόμη και ένα, είναι η Ελβετία και η Κολομβία.

Ολλανδία: 13 κρούσματα της Omicron!

Την Κυριακή (28/11/2021) οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν 13 κρούσματα της νέας μετάλλαξης σε επιβάτες που έφτασαν στη χώρα με πτήσεις από τη Νότια Αφρική.
Η ολλανδική αρχή δημόσιας υγείας επιβεβαίωσε ότι 13 άτομα που έφτασαν στην Ολλανδία με πτήσεις από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή (26/11) έχουν μέχρι στιγμής διαγνωστεί θετικά στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.
«Στην έρευνά μας για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρήκαμε μέχρι στιγμής 13 κρούσματα της παραλλαγής Omicron μεταξύ των επιβατών που βγήκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).
«Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/599734/taxytati-i-diaspora-tis-omicron-stin-evropi-mono-i-ollandia-anakoinose-13-kroysmata-pou-alloy-exei-entopistei-i-metallaksi

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης