Επικαιρότητα

Γ.Παπανδρέου στο Open: Παράγοντες προσπαθούν να καθοδηγήσουν τα αποτελέσματα στο ΚΙΝΑΛ

Γ.Παπανδρέου στο Open: Παράγοντες προσπαθούν να καθοδηγήσουν τα αποτελέσματα στο ΚΙΝΑΛ
Η υποψηφιότητά μου τάραξε τα νερά, δημιούργησε ελπίδες, δημιούργησε μία προσέλκυση ουσιαστικά πολλών πολιτών

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στις αξίες τις οποίες πρεσβεύει. «Και εγώ, και εμείς σαν Κίνημα, συνδυάζουμε την παράδοση αξιών πολύ βασικών, της Δημοκρατίας, της συμμετοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων από μία γραφειοκρατία σκληρή και πελατειακή, και από την άλλη πλευρά είμαστε η δύναμη της καινοτομίας. Αυτά που έφερα εκείνη την εποχή (ως πρωθυπουργός) ήτανε καινοτόμα αλλά πάνω σε βάσεις αρχών. Όταν μιλάμε για Διαύγεια, όταν μιλάμε για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για opengov, για πράσινη ανάπτυξη, για αποκέντρωση – όλα αυτά τα οποία αυτή τη στιγμή συζητάει ο κόσμος», τόνισε ενώ για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ανέφερε ότι δεν ζητάει «ούτε ρεβάνς ούτε προσωπική δικαίωση. Η ουσία είναι να βοηθήσουμε τη χώρα γιατί πιστεύω ότι οι θέσεις μας πραγματικά έχουν πάει και παλιότερα την χώρα μπροστά και θα την ξαναπάνε».

Για τις «παρεμβάσεις τρίτων» στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ

Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του περί «παρεμβάσεων τρίτων» ο ίδιος διασαφήνισε ότι «είπα ότι υπάρχουν παράγοντες, και της ΝΔ και πιθανώς έξωθεν του πολιτικού χώρου, που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα κατά αυτό που θεωρούν ότι μπορεί να τούς βολεύει. Εγώ θεωρώ πρώτα απ’ όλα ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουνε καλές προθέσεις και δεύτερον ότι η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών είναι αυτό που πάντα εγγυάται την αυθεντική βούληση του χώρου μας».

Τέλος, για τη στάση που θα κρατήσει εφόσον δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «στη ζωή μου έχω την απόφαση να παλέψω για αξίες, για το καλό της παράταξης αλλά καταρχήν για το καλό της χώρας. Όπως το έκανα στην πιο δύσκολη περίοδο, που σηκώσαμε βάρος μπροστά στη χρεοκοπία που δεν ήταν δικιά μας ευθύνη, και βάλαμε το πολιτικό κόστος στο πλάι. Ουσιαστικά σηκώσαμε πατριωτικά το βάρος μιας ευθύνης που είχε η προηγούμενη παράταξη. Από όποιο μετερίζι, εγώ θα παλεύω για αυτές τις αξίες. Εγώ στηρίζω την παράταξη. Δεν θα μπλέξω σε παιχνίδια».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα, επισημαίνοντας ότι «Έχοντας την εμπειρία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτών των δέκα ετών θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να προσφέρω στην παράταξη, πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου τάραξε τα νερά, δημιούργησε ελπίδες, δημιούργησε μία προσέλκυση ουσιαστικά πολλών πολιτών και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε ξανά να φτιάξουμε αυτή την παράταξη μεγάλη, ισχυρή , δημοκρατική και πλειοψηφούσα δύναμη. Αυτός είναι ο στόχος μου και πιστεύω ότι είμαστε μία παράταξη που μέσα στην πιο μεγάλη κρίση της μεταπολίτευσης είμαστε η μεταρρυθμιστική δύναμη. Έχουμε ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, που πρέπει να συνεχιστεί και απέναντι στις δύο άλλες παρατάξεις ».

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι η δικαίωσή του θα είναι να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που ο ίδιος εισήγαγε ως πρωθυπουργός. «Είμαστε η μόνη παράταξη που έκανε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μέσα στην κρίση, όταν σηκώσαμε βάρη που ήταν ευθύνη άλλων», είπε.

Πηγή: EΘΝΟΣ.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης