Επικαιρότητα

Bourla - Covid19: Θα προστατεύει και από την μετάλλαξη Omicron το φάρμακο «Paxlovid» της Pfizer

Bourla - Covid19: Θα προστατεύει και από την μετάλλαξη Omicron το φάρμακο «Paxlovid» της Pfizer
Ο Bourla δήλωσε πεπεισμένος πως το φάρμακο κατά της Covid19, με την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή Omicron
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιικού φαρμάκου της κατά της νόσου Covid19, 30 εκατομμύρια περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων, θα παράγει η Pfizer.
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να παραχθεί γρήγορα ένα φάρμακο που θα αποδεικνύεται αποτελεσματικό κατά του νέου κορωνοϊού SARS-COV2, που πυροδότησε την πανδημία της Covid19, ο διευθύνων σύμβουλός της Pfizer, Albert Bourla, της εταιρίας που πρώτη κυκλοφόρησε το εμβόλιο κατά του φονικού ιού, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC, πως η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιικού φαρμάκου της κατά της νόσου αντί των 50 εκατομμυρίων που είχε ανακοινώσει προ ημερών.

Στις αρχές του Νοεμβρίου, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2022, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.
«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις... χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο ίδιος.
Ο Bourla δήλωσε πεπεισμένος πως το φάρμακο κατά της Covid19, με την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή Omicron.
Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης